Fursecuri / Retete de prajituri

Limbi de pisica

loading...

by Ginuca

Limbi de pisica

Avem nevoie de:

160 g faina
120 g zahar
130 g unt
2 albusuri
esenta de vanilie

Untul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie,pana devine ca o spuma,dupa care se adauga treptat faina.

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de unt si se amesteca usor.

In tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza bastonase lunguiete de cca 8 cm lungime,la distanta intre ele.

Se dau la cuptor,pana incep sa se rumeneasca marginile,in jur de 10 minute.

Marea majoritate s-au mancat direct din tava :)) Ce-a mai ramas am „machiat” cu ciocolata amaruie topita si am papat cu inghetata. 🙂

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Foarte faine fursecuri, ma bucur ca au fost pe placul copilasilor, duminica placuta,pusi.

  2. Multumesc Claudia draga! La fel si voua.

  3. iar prajituresti…de neiertat ,ca eu nu am timp in aceste zile…te pup,o duminica frumoasa!

  4. O duminca frumoasa si voua draga Alison!

    Sper ca sunteti bine si doar servciul extenuant e cauza lipsei de timp.

    Pup!

  5. da ,asa e ,am cam servicit…pup si eu!

  6. Foarte bune limbile de pisica, mie mi-a fost lene ca era destul de tarziu cand le-am facut si nu le-am mai pus in seringa, ci am pus in tava cu lingurita, au iesit putin mai late, dar avand in vedere ca sotul si musafirii nu s-au putut opri din mancat si laudat, eu zic ca e o reteta ce merita incercata! Multumesc pentru retetele corecte si minunate!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]