Bauturi

Limonada cu lavanda

loading...

Se anunta o zi fierbinte, asa ca vom pregati o limonada, sa putem face fata caldurii.

Aveam de ceva vreme in dulapior un pachet cu lavanda, primit cadou de la draga mea prietena Lubita. Si daca pana acum n-am prea stiut ce sa fac cu lavanda, de acum stiu, ca doar vara-i lunga. :)))

Cei ce nu agreaza lavanda pot face o limonada cu capsuni (sau orice alt fruct) sau o limonada simpla aromata cu cateva frunze de menta.


2 lingurite lavanda uscata
3 linguri zahar
500 ml apa
2 lamai
cuburi de gheata si frunze de menta pentru servit

Amestecam intr-un vas apa cu zaharul si lavanda uscata. Punem la fiert la foc mic pentru vreo 5 minute. Acoperim si lasam la infuzat, pentru cca jumatate de ora.

Strecuram si punem intr-o carafa. Adaugam zeama de lamaie si apa (foarte rece) daca o sa consideram ca mai este necesar. La fel veti proceda si cu zaharul, daca va place limonada mai dulce, mai adaugati zahar sau miere de albine.

Dam carafa cu limonada la frigider, pana la racirea completa.

Se serveste cu cuburi de gheata, felii de lamaie si frunze de menta.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Tare bine mai merge pe vremea asta. eu ma servesc cu un smoothie de zmeura 😉 n-am nici o lamaie in casa, ufff!

  2. Am rascolit tot orasul dupa lavanda , si nu am gasit !! Aveam in plan sa fac si eu ceva , dar se pare ca trebuie sa-mi comand pe net !! :(((
    Cand voi intra in posesia ei , cu siguranta voi face si eu o limonada cu lavanda !!!

  3. Cu siguranta este foarte aromata limonada ta!

  4. Excelenta bautura pentru vremea asta! pup

  5. Dai un paharel sa ma racoresc???Imi place!

  6. Lavanda=limonada? lavanda e doar ptr parfumat asternuturi ,baie si dulapuri sau ptr mici buchete decorative …lavanda in bucatarie e cam weird .
    Singurii care o folosesc sunt in general englezii dar ei au o specie de levantica mai aparte( mai dulceaga ) … In rest lavanda comuna cu mirosul ei puternic de baie nu prea isi gaseste locul in bucatarie .

  7. Elena, exista lavanda de uz culinar. Uite un exemplu aici: http://www.pastaidevanilie.ro/lavanda-/40-lavanda-culinara.html

    Nu stiu de ce asociezi tu lavanda cu baia si asternuturile. E adevarat ca e folosita si in acest scop, dar este folosita si in alte scopuri decat cele amintite de tine.

  8. Delicioasa si eu am asa ceva la frigider,pe caldura asta nici nu mai stim cu ce sa ne racorim ..
    pupici

  9. pe caldura asta mi-ar placea vreo 5l de limonada ca asta! Am tot zis ca incerc si eu cu levantica, mai ales ca am cateva firisoare uscate si puse bine.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Irish Coffee

Irish Coffee

Mod de preparare Irish Coffee: Mixam smantana pentru frisca, atat cat sa prinda putina consistenta. Nu este necesar sa fie stabila. Preparam cafeaua, espresso sau la ibric, dupa preferinta. Punem cubuletele de zahar si whisky-ul in paharul special pentru irish coffee. Turnam cafeaua fierbinte peste whisky si zahar, apoi turnam […]

Milkshake cu cafea

Milkshake cu cafea

Mod de preparare Milkshake cu cafea: Intr-un pahar inalt (cel de la mixerul vertical) mixam laptele si inghetata. „Pictam” peretii unui pahar cu sos de ciocolata, turnam amestecul de lapte si ciocolata, apoi cafeaua. Ornam cu frisca batuta si sos de ciocolata si milksake-ul cu cafea este gata! In caz […]

Smoothie de mango si mure

Smoothie de mango si mure

Mod de preparare Smoothie de mango si mure: Mango se taie de-o parte si de alta a samburelui. Se cresteaza pulpa fructului pe orizontala si pe verticala, apoi se preseaza coaja ca si cum am vrea sa o intoarcem pe dos. :)) Se desprind cuburile de mango de pe coaja […]

Milkshake cu capsuni si zmeura

Milkshake cu capsuni si zmeura

Mod de preparare Milkshake cu capsuni si zmeura: Punem fructele si inghetata de vanilie in blender si le mixam pana se obtine un piure fin.  Adaugam apoi lapte rece, atat cat sa ajunga la consistenta dorita. Se toarna in pahare si se serveste imediat. fructele pot varia in functie de […]