Pizza / Retete culinare

Lipie cu galbiori

loading...

 * Pentru lipie:

* 150 ml apa
* 250 g faina neagra
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 lingura ulei


Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

* Pentru umplutura:

* 300 g galbiori
* 1 ceapa
* 2 catei usturoi
* sare
* cimbru si busuioc
* 50 g cascaval
* patrunjel verde

Ciupercile curatate, spalate si bine scurse de apa se calesc impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt, in cateva linguri cu ulei de masline. Condimentam dupa gust cu cimbru si busuioc, potrivim gustul de sare. Se lasa la foc mic pana scade toata zeama lasata de ciuperci. Se lasa la racit.

Aluatul se intinde intr-o forma de tarta unsa cu ulei. Se pun deasupra ciupercile calite si se da tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se scoate tava din cuptor, se presara deasupra cascavalul taiat cubulete si se mai da 5 minute la cuptor pana acesta se topeste.

Se presara cu patrunjel verde tocat si se portioneaza.

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Mama ce bine arata,ma inscriu si eu la o portie!pupik!

  2. galbiorii sunt ciupercile mele preferate ! pacat ca-s asa scumpe.imi inchipui aroma tartei tale.

  3. foarte gustos

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Pizza cu ton

Pizza cu ton

Mod de preparare Pizza cu ton: Tonul din conserva se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama. Ceapa se taie rondele subtiri. Ceapa o puteti inlocui cu ceapa rosie Daca nu aveti mofturosi la masa puneti peste pizza si cateva boabe de porumb Sos de rosii: Rosiile se […]

Pizza cu broccoli si branzeturi

Pizza cu broccoli si branzeturi

Mod de preparare Pizza cu broccoli si branzeturi: Topping: Intr-o cratita punem apa la fiert. Cand da in clocot punem putina sare si putina nucsoara. Broccoli il desfacem in buchetele potrivite ca marime, apoi il punem in apa clocotita si-l fierbem cateva minute, pana se inmoaie usor. Rasturnam intr-o strecuratoare […]

Pizza cu ciuperci

Pizza cu ciuperci

Mod de preparare Pizza cu ciuperci: Topping: Ciupercile curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare, piper si zeama de lamaie. Cand sunt fierte se pun intr-o strecuratoare si se lasa la racit. Blat de pizza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea […]