Mancaruri cu legume / Retete culinare

„Lunea – Gateste romaneste” – Fasole cu carnati

Asa si-a denumit Alice proiectul demarat pe blogul sau, iar eu am avut onoarea de a-l deschide. Deci, incepand de astazi vom gati si vom manca romaneste alaturi de Alice.

Sotul meu, un mare amator de mancare traditionala a intrebat bucuros… in fiecare luni? :)))

Fasole cu carnati

Ingrediente

  • 400 g fasole
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 conserva rosii in suc
  • 1 morcov
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru uscat
  • sare si piper
  • marar verde tocat
loading...

Mod de preparare Fasole cu carnati:

Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa si se pune la fiert. Se schimba apa la primul clocot, se pune din nou apa fiarta si se fierbe pana fasolea se inmoaie.

Ceapa se toaca marunt si se inabusa putin in ulei, pana devine sticloasa. Se adauga rosiile taiate cubulete, cu  tot cu suc si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Se mai inabusa putin, apoi se „stinge” cu zeama in care au fiert fasolele, se adauga si fasolele. Se potriveste gustul de sare si piper. Se adauga foaia de dafin si putin cimbru uscat. Se lasa sa mai dea cateva clocote si se serveste calda, presarata cu marar verde tocat, ca garnitura la carnati de casa prajiti.

Eu am avut mai multa fasole fiarta si am facut si o portie de de fasole batuta cu usturoi, simpla fara ceapa calita.

Si nu uita: Oriunde ai fi si ce ai face Nu uita ca esti Roman! (Alice)

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Ce frumoasa prezentare!!!
    Si ce papica buna!

  2. Frumos proiect!Felicitari pentru participare!Pup!

  3. Imi place proiectul lui Alice, si (coincidenta) fac si eu tot fasole azi, si tot cu carnati. Lunea se va transforma incet incet in ziua mancarii romanesti 🙂

  4. Si eu o sa fac maine o fasolica cu carnati.

  5. super…in fiecare luni e acest proiect?

  6. foarte gustoasa fasolica ta ! As avea si eu chef !

  7. Multumes Miha pentru deschidere, implicare si poentru tot!

    Toata lumea e asteptata! Ne vedem lunea viitoare!

  8. Felicitari pentru proiect!!Arata superb, arata romaneste:)))))Pupici:x

  9. Anonymous says:

    In receta de sus ati spus de fasole de ceapa ,dar de carnati nu ati zis nimic ce fel de carnati cati carnati se pune ,si e gatesc fasole cu carnati dar nu dupa aceasta receta am sa incerc receta asta se pare foarte gustos ,merci si sarbatori fercite la toti

  10. Anonymous says:

    E foarte buna.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]