Prajituri / Retete de prajituri

Madlene

Mi-au placut si mi-au facut intotdeauna cu ochiul aceste prajituri, numai ca imi cam lipsea forma ca sa le pot face 😀 Si cum intotdeauna se gaseste altceva mai important de cumparat forma de madlene a cam ramas in coada listei, pana cand am gasit-o la „un pret special” Pacat ca nu mi-am luat macar doua, ca am copt la madlene de am pierdut sirul la un moment dat :)))))

Asadar, daca aveti forma de madlene nu ezitati sa faceti reteta asta. E simpla, e usoara si rezultatul este excelent 😉

Madlene simple

 

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 75 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja confiata de lamaie
loading...

Mod de preparare Madlene:

Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam laptele, untul topit si racit, coaja de lamaie confiata, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Dam vasul la frigider pentru 15-20 de minute.

Puneti compozitia intr-un posh si repartizati in forme. Puteti folosi si lingurita, dar mie mi s-a parut mai usor asa.

Compozitie pentru madlene

Se coc la foc mediu pentru cca 15-20 de minute, pana se rumenesc usor pe margini. Se lasa sa se racoreasca apoi se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! 😉

madlene cu coaja de lamaie

Madlene

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Ce frumoase sunt!Sigur am sa-mi iau si eu forme cand voi gasi,imi plac tare mult langa o ceasca cu ceai aromat!Pupici,Miha !

  2. Pune repede de o cafea, ca vin la tine :).

  3. Maria says:

    Buna, forma e din silicon? Nu s au lipit deloc? Trebuie unsa, tapetata? Si ca o paranteza, nu am mai primit mailuri cu retete de foarte mult timp, cred ca un an deja, desi eram abonata. M am abonat din nou acum, sper sa primesc 🙂

    • Forma este de silicon si nu am uns-o cu nimic. Nu s-au lipit deloc.;)
      Nu stiu de ce n-ai mai primit noutatile de la mine… sper ca acum sa se fi rezolvat. >:D<

  4. Mioara says:

    Wow ce bine arata madlenele tale. Eu pana acum am facut dupa reteta de aici: bucatarulpriceput.ro/madeleine-cu-vanilie-si-glazura-de-ciocolata.html si pot sa spun ca am fost foarte multumita, dar am sa incerc weekendul acesta sa faca si dupa reteta ta. Sper sa imi iasa bine, sa ii multumesc pe copii.

  5. Olivia says:

    Sunt nemaipomenite! Le-am ales pentru candy bar-ul de botez al ficei mele si nu au mai ramas. Si se fac si usor!

  6. anca boghean says:

    Neaparat trebuie sa le fac si eu, mai ales ca mi-am luat 2 forme din astea.

  7. Laura says:

    Buna seara! Am incercat si eu reteta de aici, dar tin sa precizez ca 300g faina e enorm de mult. Eu, dupa prima transa, am adaugat lapte ca sa mai salvez aluatul, nu de alta, dar am facut cantitate dubla…mare esec cu reteta. M.am uitat si pe alte site.uri si niciuna nu depaseste 130 g faina pt o portie de 20 bucati. Tu sigur ai facut reteta cu aceasta cantitate de faina? Scuze, dar trebuia sa te avertizez pt ca iese un pietroi si nu e corect.

    • Eu te asigur ca reteta este foarte corecta si nicidecum nu e numai pentru 20 de bucati.
      Daca ai pus toate ingredientele din lista si le-ai masurat corect compozitia va avea consistenta ca si cea pentru chec (o smantana mai groasa) nicidecum de pietroi 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

E atat de simplu de facut aceasta prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba si atat de buna, incat iti garantez ca o vei repeta si in saptamana urmatoare 😉 Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba: Blat pufos cu nuca: De cele […]