Mancaruri cu legume / Mancaruri de post / Retete culinare

Mancare de varza – de post

Desi imi place varza o gatesc destul de rar. Astfel ca nici copiilor nu le-am dat. Cat au fost mici m-am temut de balonari si alte chestii bebelusesti :) apoi au refuzat-o cu indarjire. Pentru ei varza e buna numai pentru invelit sarmale. :)) Dar cum de-a lungul anilor am invatat cateva “strategii de pacalit copil mofturos” :)))  am reusit si de data asta cu cateva paste fierte si o bucata de piept de curcan cu multe condimente facuta pe gratar. ;) Cum mai spuneam candva… scopul scuza mijloacele si sper ca doamna varza nu s-a suparat c-am zis ca-i ceapa. :)))))

Noi astia mai batranii n-am avut nevoie de pacaleli si-am mancat fara carne. :))

mancare de varza

Ingrediente

  • 1 varza medie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 1 conserva rosii in suc propriu
  • sare si piper
  • cimbru uscat
  • fulgi de ardei iute

Mod de preparare Mancare de varza de post:

Varza se toaca marunt sau se taie fideluta, dupa preferinta. Se presara cu sare si se framanta putin.

Ceapa si ardeiul gras tocate marunt se calesc usor in cateva linguri de ulei. Adaugam rosiile pasate, cu tot cu sucul din conserva, apoi adaugam varza tocata si putina apa. Potrivim gustul de sare si piper, presaram putin cimbru uscat, apoi acoperim cu un capac si fierbem la foc mic pana se inmoaie varza si scade zeama, pana la consistenta dorita. Se pun cativa fulgi de ardei iute, dupa gust.

Se serveste calda.

mancare de varza

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. ramo says:

    Ador modul tau de prezentare)))Reteta este una usoara si gustoasa.Miha sa adaugi si o frunza de dafin)))Te pup

  2. Delicioasa mancarica! Servesc o portie virtual. :)

  3. Ce mult imi place varza…

  4. Ce buna trebuie sa fie!!!

  5. Faina mancare de post, eu sunt un mare fan varza, asa ca vin la tine la masa…oricum nu prea am ce manca azi :)) :D Te pup

  6. Si mie imi place foarte mult. Prezentarea ta in stil rustic e deosebita, m-a dus cu gandul la bunica mea. Cei care zic ca mancarea noastra traditionala este complet nesanatoasa uita ca in trecut zilele de post erau pastrate cu sfintenie si per ansamblu alimentatia era mult mai sanatoasa.

  7. christyansen says:

    o mancarica f buna bv bv bv bv

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Chiftelute de naut

Chiftelute de naut

Mod de preparare Chiftelute de naut: Boabele de naut le-am curatat de coaja. Nu e musai aceasta etapa, mai ales daca aveti un robot foarte bun. Asadar, punem boabele de naut in vasul robotului de bucatarie impreuna cu restul ingredientelor si mixam pana obtinem o pasta fina. Luam cu lingura […]

Cartofi noi cu sos de smantana

Cartofi noi cu sos de smantana

Mod de preparare Cartofi noi cu sos de smantana: Cartofii se spala bine cu un burete mai aspru. Nu se curata de coaja. Daca sunt mici ii lasam intregi, daca sunt mai marisori se taie in jumatate. Se prajesc intr-un ceaun cu ulei incins. Cand sunt rumeni, se presara putina […]

Chiftelute de linte si ciuperci

Chiftelute de linte si ciuperci

Mod de preparare Chiftelute de linte si ciuperci: Lintea spalata bine in mai multe ape se pune la fiert. Se fierbe pana se inmoaie, apoi se scurge de apa intr-o strecuratoare. Se lasa la racit. Ciupercile spalate si curatate se pun la fiert in apa cu sare si putina zeama […]

Salata orientala

Salata orientala

Mod de preparare Salata orientala: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartofi se scurg de apa si se trec sub un jet de apa rece. Astfel se vor curata mai usor. Dupa ce […]