Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Mancaruri cu legume / Mancaruri de post / Retete culinare

Mancare de varza – de post

Desi imi place varza o gatesc destul de rar. Astfel ca nici copiilor nu le-am dat. Cat au fost mici m-am temut de balonari si alte chestii bebelusesti :) apoi au refuzat-o cu indarjire. Pentru ei varza e buna numai pentru invelit sarmale. :)) Dar cum de-a lungul anilor am invatat cateva “strategii de pacalit copil mofturos” :)))  am reusit si de data asta cu cateva paste fierte si o bucata de piept de curcan cu multe condimente facuta pe gratar. ;) Cum mai spuneam candva… scopul scuza mijloacele si sper ca doamna varza nu s-a suparat c-am zis ca-i ceapa. :)))))

Noi astia mai batranii n-am avut nevoie de pacaleli si-am mancat fara carne. :))

mancare de varza

Ingrediente

  • 1 varza medie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 1 conserva rosii in suc propriu
  • sare si piper
  • cimbru uscat
  • fulgi de ardei iute

Mod de preparare Mancare de varza de post:

Varza se toaca marunt sau se taie fideluta, dupa preferinta. Se presara cu sare si se framanta putin.

Ceapa si ardeiul gras tocate marunt se calesc usor in cateva linguri de ulei. Adaugam rosiile pasate, cu tot cu sucul din conserva, apoi adaugam varza tocata si putina apa. Potrivim gustul de sare si piper, presaram putin cimbru uscat, apoi acoperim cu un capac si fierbem la foc mic pana se inmoaie varza si scade zeama, pana la consistenta dorita. Se pun cativa fulgi de ardei iute, dupa gust.

Se serveste calda.

mancare de varza

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. ramo says:

    Ador modul tau de prezentare)))Reteta este una usoara si gustoasa.Miha sa adaugi si o frunza de dafin)))Te pup

  2. Delicioasa mancarica! Servesc o portie virtual. :)

  3. Ce mult imi place varza…

  4. Ce buna trebuie sa fie!!!

  5. Faina mancare de post, eu sunt un mare fan varza, asa ca vin la tine la masa…oricum nu prea am ce manca azi :)) :D Te pup

  6. Si mie imi place foarte mult. Prezentarea ta in stil rustic e deosebita, m-a dus cu gandul la bunica mea. Cei care zic ca mancarea noastra traditionala este complet nesanatoasa uita ca in trecut zilele de post erau pastrate cu sfintenie si per ansamblu alimentatia era mult mai sanatoasa.

  7. christyansen says:

    o mancarica f buna bv bv bv bv

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Salata orientala

Salata orientala

Mod de preparare Salata orientala: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartofi se scurg de apa si se trec sub un jet de apa rece. Astfel se vor curata mai usor. Dupa ce […]

Salata de orez cu dovleac copt

Salata de orez cu dovleac copt

Mod de preparare Salata de orez cu dovleac copt: Dovleacul curatat de coaja si seminte se taie bucati potrivite ca marime. Ceapa se taie in sferturi. Se pun intr-o tava, iar deasupra lor repartizam untul taiat in bucati. Sortimentul de unt ce l-am folosit era cu sare de mare in […]

Tarta cu dovlecei si branza de capra

Tarta cu dovlecei si branza de capra

Mod de preparare Tarta cu dovlecei si branza de capra: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie […]

Risotto cu broccoli

Risotto cu broccoli

Mod de preparare Risotto cu broccoli: Ceapa tocata marunt se caleste in untul topit amestecat cu ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se pune orezul bine spalat in cateva ape. Se caleste pana devine translucid. Turnam vinul si fierbem la foc mic pana scade, amestecand din cand in cand. Adaugam cate […]