Aperitive / Retete culinare

Mic dejun de duminica

Toti stim ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Cu toate acestea sunt persoane care se multumesc cu ceva servit in fuga, dar sunt si persoane in categoria carora ma incadrez si eu, carora le place sa manance consistent si pe saturate.

De ce mic dejun de duminica? In primul rand pentru ca are usturoi :))) si apoi pentru ca trebuie sa stai si sa-l savurezi in tihna 😉 Deci, ceea ce v-am adus eu astazi nu este o reteta propriu-zisa, ci doar o propunere delicioasa pentru o zi frumoasa.

Mic dejun de duminica

Ingrediente

  • 1 avocado
  • zeama de lamaie
  • 1 catel usturoi
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • ulei de masline extravirgin
  • oua (cate doriti)
loading...

Mod de preparare Mic dejun de duminica:

Avocado se taie in jumatate. Se scoate samburele, apoi cu o lingurita se scobeste miezul. Se pune intr-un castron, se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se paseaza cu furculita. Se adauga ulei de masline si se amesteca usor pana la omogenizare. Se pune si catelul de usturoi pisat, se sareaza si pipereaza dupa gust si se presara cativa fulgi de ardei iute.

Se pune apa la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba se pune putina sare si o lingura de otet. Ouale se sparg, pe rand, intr-un bol si se pun in apa fierbinte. Inainte de a da drumul oului in apa amestecam circular cu o lingura formand un vartej. Lasam ouale 4-5 minute, pana albusul se coaguleaza si in functie de cat de moale dorim galbenusul, dupa care le scoatem cu o spumiera pe un prosop absorbant, sa se scurga excesul de apa.

Servim pasta de avocado cu felii de paine prajita si oua posate.

Delicios!

Pofta buna! 😉

Mid dejun sanatos

 

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Ce rasfat delicios, numai bun pentru un mic dejun de weekend 🙂

  2. eu sunt mereu interesata de idei noi de mic dejun. ms

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]