Aluat dulce / Retete de prajituri

Minciunele

De la mama aveam o alta reteta de minciunele. O voi face si pe aceea cat de curand (sper! :)) ). De data aceasta am pastrat doar forma, folosind un aluat simplu de gogosi.

Minciunele din aluat de gogosi

 

Ingrediente

  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Minciunele:

Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar si un putin de lapte. Faina se pune intr-un castron, se face o gaura in mijloc si se toarna maiaua, amestecandu-se cu putina faina. Se adauga oul batut putin, restul de zahar, sarea, esenta de vanilie, untul topit si racit si laptele caldut cate putin. Se framanta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul

Pe masa presarata cu faina se intinde aluatul in foaie groasa de un deget, foaie care se taie mai apoi in benzi dreptunghiulare. Fiecare bucata de aluat se cresteaza pe mijloc, apoi unul din capetele benzii se trece prin crestatura, rasucindu-se.

Se pun la prajit in ulei foarte bine incins. Dupa ce s-au prajit se scot pe un prosop absorbant, apoi se tavalesc prin zahar pudra.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Vreau si eu!!!!
    Sa stii ca bag si io niste gogosi ca prea mi-e pofta 😀
    URATO:p :)))

  2. Ma declar „vinoveta” :))))

  3. Pai clar esti Miha. Arata super… vreau si io ;))

  4. Cu drag te-as servi Antonina. :*

  5. Que masa tan curiosa y distinta.

    Saludos

  6. Elena Apostol-Filimon says:

    Tu Miha tot ma intreb cum te mentii cu toate bunatatile astea pe care le faci ?

  7. Felicitari pentru blogul tau. E super tare.
    Te asteapta un premiu la mine pe blog.

  8. Nu-ti pot zice cum le zicea o vecina… ca suna vulgar :))
    Dar cu siguranta pot sa-ti zic ca a bunicii sunt cele mai bune ;)) … ca doar e a mea
    Oricum, pofta mi-ai facut!

  9. Ie-te ca chiar ma faci sa-mi fie ciuda ca nu am venit azi pe la tine.

  10. Arata tare apetisant…mai, mai k as baga labutza prin monitor:D!Pupici Miha draga!

  11. ISPITO !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ce ma-nerezi , am inundat tastatura …………

  12. Imi aduc aminte de copilarie. Niste premii te asteapta pe blogul meu

  13. sonia says:

    chiar imi era dor de niste minciunele,maine am sa incerc reteta ta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]