Aluat dulce / Retete de prajituri

Minciunele

Minciunele din aluat de gogosi

De la mama aveam o alta reteta de minciunele. O voi face si pe aceea cat de curand (sper! :)) ). De data aceasta am pastrat doar forma, folosind un aluat simplu de gogosi.

Minciunele din aluat de gogosi

 

Ingrediente

  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Minciunele:

Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar si un putin de lapte. Faina se pune intr-un castron, se face o gaura in mijloc si se toarna maiaua, amestecandu-se cu putina faina. Se adauga oul batut putin, restul de zahar, sarea, esenta de vanilie, untul topit si racit si laptele caldut cate putin. Se framanta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul

Pe masa presarata cu faina se intinde aluatul in foaie groasa de un deget, foaie care se taie mai apoi in benzi dreptunghiulare. Fiecare bucata de aluat se cresteaza pe mijloc, apoi unul din capetele benzii se trece prin crestatura, rasucindu-se.

Se pun la prajit in ulei foarte bine incins. Dupa ce s-au prajit se scot pe un prosop absorbant, apoi se tavalesc prin zahar pudra.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Vreau si eu!!!!
    Sa stii ca bag si io niste gogosi ca prea mi-e pofta 😀
    URATO:p :)))

  2. Ma declar „vinoveta” :))))

  3. Pai clar esti Miha. Arata super… vreau si io ;))

  4. Cu drag te-as servi Antonina. :*

  5. Que masa tan curiosa y distinta.

    Saludos

  6. Elena Apostol-Filimon says:

    Tu Miha tot ma intreb cum te mentii cu toate bunatatile astea pe care le faci ?

  7. Felicitari pentru blogul tau. E super tare.
    Te asteapta un premiu la mine pe blog.

  8. Nu-ti pot zice cum le zicea o vecina… ca suna vulgar :))
    Dar cu siguranta pot sa-ti zic ca a bunicii sunt cele mai bune ;)) … ca doar e a mea
    Oricum, pofta mi-ai facut!

  9. Ie-te ca chiar ma faci sa-mi fie ciuda ca nu am venit azi pe la tine.

  10. Arata tare apetisant…mai, mai k as baga labutza prin monitor:D!Pupici Miha draga!

  11. ISPITO !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ce ma-nerezi , am inundat tastatura …………

  12. Imi aduc aminte de copilarie. Niste premii te asteapta pe blogul meu

  13. sonia says:

    chiar imi era dor de niste minciunele,maine am sa incerc reteta ta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]