Briose si checuri / Retete de prajituri

Mini chec

Mi-am luat de curand niste forme mici si dragute de chec. Le-am testat azi si am facut aceste checulete. Sigur ca se poate face si in forma mare de chec, dar asa sunt mai “dlagute”, nu-i asa? :))

Asa ca de data asta Dragobetele l-am sarbatorit cu chec si un pahar cu lapte cald. :)) Voi cum ati sarbatorit?

4 oua
200 g zahar
250 g unt
350 g faina
100 ml lapte
100 g drajeuri de ciocolata
esenta de vanilie
1 praf de copt

E o reteta foarte simpla si nu necesita prea mult efort.

Untul moale la temperatura camerei se freaca pana devine pufos cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia va arata ca si cum s-ar fi taiat, dar nu e nici o problema, isi va reveni cand punem urmatoarele ingrediente, respectiv laptele rece si faina amestecata cu praful de copt. La final incorporam drajeurile de ciocolata,

amestecand usor cu o lingura sau cu o spatula.

Drajeurile se pot inlocui cu ciocolata rasa sau bucati, cu nuca, nuca de cocos…

Aluatul se toarna in formele unse cu ulei si tapetate cu faina

si se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc usor deasupra.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Dragute foc formele alea.:)
    Noi, dupa 28 de ani de casnicie,ne Dragobetim in fiecare zi.:)

  2. Miho arata bine checurile tale. Stii, tu…yumm yumm. Eu nu pot spune cum am petrecut Dragobetele pentru ca nu da bine cu imaginea blogului tau de fomeie gospodina si asezata.

  3. LA CUM ARATA TREBUIE SA FIE FOARTE BUN TREBUIE SA FIE!!!! YUMMI!!! O SA INCERC SI EU RETETA!!!

  4. tare simpatice formele tale!

  5. Ce dor mi-au facut acele “ciubuce”

  6. Anonymous says:

    Miha vreau sa te intreb de unde iei formele de briose. sunt de hartie? nu se ard in cuptor? merci

  7. Formele sunt din…tabla. :)) Nu stiu cum se cheama materialul. Is ca si formele de chec, doar ca in varianta mini. Le-am gasit in Carrefour.

  8. Multumesc tuturor de aprecieri! Va pupic! :* :* :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Chec cu banane si cacao

Chec cu banane si cacao

Mod de preparare Chec cu banane si ciocolata: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul, pana devine ca o crema si zaharul se topeste. Bananele se paseaza cu furculita, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga peste crema de unt. Se mixeaza usor. Adaugam un […]

Chec din albusuri cu cacao

Chec din albusuri cu cacao

Mod de preparare Chec din albusuri cu cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Separat amestecam iaurtul cu uleiul si esenta de vanilie, apoi incorporam usor in […]

Chec cu nuci caramelizate

Chec cu nuci caramelizate

Mod de preparare Chec cu nuci caramelizate: Nuci caramelizate: Zaharul il topim la foc mic. Cand a devenit lichid punem miezul de nuca si amestecam repede, astfel incat sa acoperim toate nucile cu caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit, dupa care le punem […]

Chec cu portocale si ciocolata

Chec cu portocale si ciocolata

Mod de preparare Chec cu portocale si ciocolata: Untul moale (lasat la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Se adauga apoi ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare. In cazul in care ai mixer de mana si opresti mixarea, adaugi oul, apoi incepi din nou sa […]