Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Briose si checuri / Retete de prajituri

Mini chec

Mi-am luat de curand niste forme mici si dragute de chec. Le-am testat azi si am facut aceste checulete. Sigur ca se poate face si in forma mare de chec, dar asa sunt mai “dlagute”, nu-i asa? :))

Asa ca de data asta Dragobetele l-am sarbatorit cu chec si un pahar cu lapte cald. :)) Voi cum ati sarbatorit?

4 oua
200 g zahar
250 g unt
350 g faina
100 ml lapte
100 g drajeuri de ciocolata
esenta de vanilie
1 praf de copt

E o reteta foarte simpla si nu necesita prea mult efort.

Untul moale la temperatura camerei se freaca pana devine pufos cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia va arata ca si cum s-ar fi taiat, dar nu e nici o problema, isi va reveni cand punem urmatoarele ingrediente, respectiv laptele rece si faina amestecata cu praful de copt. La final incorporam drajeurile de ciocolata,

amestecand usor cu o lingura sau cu o spatula.

Drajeurile se pot inlocui cu ciocolata rasa sau bucati, cu nuca, nuca de cocos…

Aluatul se toarna in formele unse cu ulei si tapetate cu faina

si se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc usor deasupra.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Dragute foc formele alea.:)
    Noi, dupa 28 de ani de casnicie,ne Dragobetim in fiecare zi.:)

  2. Miho arata bine checurile tale. Stii, tu…yumm yumm. Eu nu pot spune cum am petrecut Dragobetele pentru ca nu da bine cu imaginea blogului tau de fomeie gospodina si asezata.

  3. LA CUM ARATA TREBUIE SA FIE FOARTE BUN TREBUIE SA FIE!!!! YUMMI!!! O SA INCERC SI EU RETETA!!!

  4. tare simpatice formele tale!

  5. Ce dor mi-au facut acele “ciubuce”

  6. Anonymous says:

    Miha vreau sa te intreb de unde iei formele de briose. sunt de hartie? nu se ard in cuptor? merci

  7. Formele sunt din…tabla. :)) Nu stiu cum se cheama materialul. Is ca si formele de chec, doar ca in varianta mini. Le-am gasit in Carrefour.

  8. Multumesc tuturor de aprecieri! Va pupic! :* :* :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Chec simplu cu lapte condensat

Chec simplu cu lapte condensat

Mod de preparare Chec simplu cu lapte condensat: Intr-un castron amestecam faina cu amidonul, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Turnam apoi laptele condensat si laptele simplu mixand usor pana la omogenizare. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie. Vom obtine un aluat ca o smantana […]

Chec pufos cu nuca si cacao

Chec pufos cu nuca si cacao

Mod de preparare Chec pufos cu nuca si cacao: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei. […]

Chec cu portocale

Chec cu portocale

Mod de preparare Chec cu portocale: Untul moale, tinut la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Se adauga apoi ouale, unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Punem si coaja de portocale si la sfarsit incorporam faina amestecata cu laptele praf, praful de copt si un praf […]

Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Mod de preparare Chec cu lamaie: Untul moale, lasat la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra si cu zaharul aromat cu lamaie. Zaharul aromat cu coaja de lamaie l-am avut pregatit dinainte. Am pregatit o pudra de lamaie dupa reteta de AICI pe care am amestecat-o apoi cu zahar […]