Briose si checuri / Retete de prajituri

Mini chec

Mi-am luat de curand niste forme mici si dragute de chec. Le-am testat azi si am facut aceste checulete. Sigur ca se poate face si in forma mare de chec, dar asa sunt mai „dlagute”, nu-i asa? :))

Asa ca de data asta Dragobetele l-am sarbatorit cu chec si un pahar cu lapte cald. :)) Voi cum ati sarbatorit?

4 oua
200 g zahar
250 g unt
350 g faina
100 ml lapte
100 g drajeuri de ciocolata
esenta de vanilie
1 praf de copt

E o reteta foarte simpla si nu necesita prea mult efort.

Untul moale la temperatura camerei se freaca pana devine pufos cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia va arata ca si cum s-ar fi taiat, dar nu e nici o problema, isi va reveni cand punem urmatoarele ingrediente, respectiv laptele rece si faina amestecata cu praful de copt. La final incorporam drajeurile de ciocolata,

amestecand usor cu o lingura sau cu o spatula.

Drajeurile se pot inlocui cu ciocolata rasa sau bucati, cu nuca, nuca de cocos…

Aluatul se toarna in formele unse cu ulei si tapetate cu faina

si se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc usor deasupra.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Dragute foc formele alea.:)
    Noi, dupa 28 de ani de casnicie,ne Dragobetim in fiecare zi.:)

  2. Miho arata bine checurile tale. Stii, tu…yumm yumm. Eu nu pot spune cum am petrecut Dragobetele pentru ca nu da bine cu imaginea blogului tau de fomeie gospodina si asezata.

  3. LA CUM ARATA TREBUIE SA FIE FOARTE BUN TREBUIE SA FIE!!!! YUMMI!!! O SA INCERC SI EU RETETA!!!

  4. tare simpatice formele tale!

  5. Ce dor mi-au facut acele „ciubuce”

  6. Anonymous says:

    Miha vreau sa te intreb de unde iei formele de briose. sunt de hartie? nu se ard in cuptor? merci

  7. Formele sunt din…tabla. :)) Nu stiu cum se cheama materialul. Is ca si formele de chec, doar ca in varianta mini. Le-am gasit in Carrefour.

  8. Multumesc tuturor de aprecieri! Va pupic! :* :* :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]

Briose cu nasturei de ciocolata

Briose cu nasturei de ciocolata

Mod de preparare Briose cu nasturei de ciocolata: Ouale se mixeaza intr-un castron cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se […]