Pizza / Retete culinare

Mini-pizza

loading...

* Aluat:

* 1 lingurita drojdie uscata
* 1/2 lingurita sare
* 1/2 lingurita zahar
* 1 lingura ulei
* 100 ml lapte (sau apa)
* 200-250 g faina

* Sos:

* 1 cana suc de rosii
* 2 catei usturoi
* 1/2 lingurita zahar
* sare,piper
* oregano
* busuioc

* Umplutura:

* sunca de pui
* porumb boabe
* masline
* cascaval

Toate ingredientele pentru aluat se pun in cuva masinii de paine, programul de framantare+dospire.

In tot acest timp, pregatim ingredientele pentru umplutura. Sunca se taie cubulete mici, maslinelor li se scot samburii si cascavalul se rade pe razatoarea cu ochiuri mici. Cantitatile sunt dupa dorinta si se pot inlocui in functie de preferintele familiei.

Sucul de rosii il punem intr-un vas pe foc impreuna cu condimentele si se dau cateva clocote. Se lasa la racit.

Aluatul se intinde pe masa usor infainata intr-o foaie de aproximativ 0.5 cm. Se unge cu sos de rosii din belsug, se presara cubuletele de sunca, porumbul, maslinele si totul se acopera cu un strat fin de cascaval.

Se ruleaza aluatul cat mai strans posibil, apoi cu o ata taiem fasii late de 4-5 cm.

Acelasi procedeu de taiere l-am folosit si la Rolls Cinnabon ­čÖé E perfect pentru o taietura artistica. :))

Fiecare rulou se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se mai presara cu putin cascaval ras

si se dau la cuptor la foc mediu pana incep sa se rumeneasca si se topeste cascavalul.

Cu ceva vreme in urma, am pregatit pentru o petrecere aceste minipizza si le-am infipt in bete pentru frigarui. Am facut acadele pentru copii. :))

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Arata foarte bine

  2. Que buenas, esto para hacer unas fiestas con lo ni├▒os tiene que ser maravilloso. Un saludo

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Pizza cu ton

Pizza cu ton

Mod de preparare Pizza cu ton: Tonul din conserva se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama. Ceapa se taie rondele subtiri. Ceapa o puteti inlocui cu ceapa rosie Daca nu aveti mofturosi la masa puneti peste pizza si cateva boabe de porumb Sos de rosii: Rosiile se […]

Pizza cu broccoli si branzeturi

Pizza cu broccoli si branzeturi

Mod de preparare Pizza cu broccoli si branzeturi: Topping: Intr-o cratita punem apa la fiert. Cand da in clocot punem putina sare si putina nucsoara. Broccoli il desfacem in buchetele potrivite ca marime, apoi il punem in apa clocotita si-l fierbem cateva minute, pana se inmoaie usor. Rasturnam intr-o strecuratoare […]

Pizza cu ciuperci

Pizza cu ciuperci

Mod de preparare Pizza cu ciuperci: Topping: Ciupercile curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare, piper si zeama de lamaie. Cand sunt fierte se pun intr-o strecuratoare si se lasa la racit. Blat de pizza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea […]