Dulciuri

Mousse de ciocolata

Acest mousse de ciocolata este cel mai simplu desert pe care-l poti prepara intr-o zi de duminica sau atunci cand ai pofta de ceva bun si cu multa ciocolata ­čśë Pentru ca se prepara rapid este un desert ce-l poti face si atunci cand ti se anunta musafiri ­čśë

Mousse de ciocolata

 

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita gelatina
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 ml cafea
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
loading...

Mod de preparare Mousse de ciocolata:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga cafeaua si se omogenizeaza amestecand continuu. Punem compozitia la baine-marie si fierbem pana se compozitia se intareste ca o ciulama. Adaugam ciocolata rupta bucatele, gelatina hidratata, omogenizam si lasam deoparte sa se raceasca. Punem putin si la congelator, sa fim siguri ca s-a racit foarte bine.

Frisca nu e necesar sa fie foarte ferma, astfel ca vom bate smantana pentru frisca doar pana aceasta devine pufoasa. O incorporam apoi in crema de ciocolata bine racita, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Mousse-ul de ciocolata se repartizeaza in cesti, cupe sau pahare si se da la frigider pana se intareste suficient. Inainte de servire se presara cu ciocolata rasa sau tocata.

Mousse de ciocolata amaruie

Mousse de ciocolata cu oua

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Diana says:

    Mistooooooooo , mai ales de cand m-a lasat cuptorul electric …

  2. ana says:

    Buna! Poti sa imi spui cate portii ti-au iesit? Si pot sa inlocuiesc ciocolata amaruie cu ciocolata alba? Multumesc

    • nu stiu exact pentru ca am avut pusa compozitia in mai multe recipiente de diverse marimi. Ce pot sa-ti spun e ca am mancat pe saturate ­čśë
      N-am facut reteta asta cu ciocolata alba, dar cred ca merge. N-are ce sa fie rau

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]