Aperitive / Retete culinare

Mozzarella pane

Dragii mei, va propun pentru week-end o reteta cat se poate de simpla. Nu aveti prea mult de mesterit la ea, iar rezultatul e delicios.

Ingrediente

  • 125 g mozzarella proaspata
  • 2 oua
  • 4-5 linguri pesmet
  • sare si piper
  • 1 lingura condimente uscate (ceapa verde, patrunjel, lamaie, coriandru, usturoi, ghimbir, ardei iute, curcuma)
  • ulei pentru prajit
loading...

Mod de preparare:

Mozzarella se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de zer. Daca mai e necesar le tamponam cu un prosop de hartie, apoi le punem pe un platou si dam la congelator pentru cateva ore. Eu le-am lasat peste noapte.

Intr-o farfurie batem bine ouale cu putina sare si piper. Intr-o alta farfurie amestecam pesmetul cu sare (dupa gust) si condimentele uscate.

Acest amestec de condimente uscate l-am cumparat, dar puteti inlocui cu orice altceva va place voua.

Trecem bilele de mozzarella prin ou, apoi prin pesmetul aromat. Repetam operatiunea, pentru a avea o crusta mai groasa si crocanta

Prajim bilele de mozzarella in baie de ulei bine incins, pana se auresc. Cat timp sunt la prajit le invartim pe toate partile cu o paleta.

Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga surplusul de ulei.

Se servesc calde.

 

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Anne says:

    Interesant. multumesc pt idee. Am pus mozzarella la scurs

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]