Musaca de cartofi cu carne de pui

Musacaua de cartofi cu carne este mancarea preferata a piticilor mei. E cu cartofi si carne si fara prea multe legume la vedere. :)) Desi pare greu de facut, nu este asa. Necesita doar putin timp, dar dupa ce totul e pregatit, lucrurile merg struna.

Musaca de cartofi

Ingrediente

  • Pentru pireu de cartofi:
  • 5-6 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • sare si piper
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • sare si piper
  • cateva frunze de busuioc verde
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 cutie rosii in suc propriu
  • 1 ou
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 cana lapte
  • 50 g cascaval
  • sare si piper
  • nucsoara
  • In plus, vom avea nevoie de
  • ~ 100 g cascaval pentru presarat deasupra
loading...

Mod de preparare Musaca de cartofi cu carne de pui:

Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Scurgem apa si sfaramam cartofii. Adaugam untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici , oul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine pana la omogenizare.

Musaca de cartofi

Umplutura:

Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, ardeiul se taie cubulete. Se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga pieptul de pui tocat si rosiile cu tot cu suc. Se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea incepe sa se rumeneasca. In timpul fierberii adaugam busuiocul, usturoiul pisat si se potriveste gustul de sare si piper. Lasam la racit apoi amestecam cu ou.

cum se face musaca de cartofi cu carne

Sos Bechamel:

Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si cascavalul ras. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de piure de cartofi, 2/3 din sosul Bechamel, umplutura si deasupra un alt rand de piure de cartofi.

cum se face musacaua

Ungem cu restul de sos alb si presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Musaca de cartofi cu carne de pui

Pentru cine doreste, se poate incerca si varianta cu cartofi prajiti.

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Delicioasa aceasta musaca;incearca si cu file de peste alb,este delicioasa;te pup de inceput de an si LA MULTI ANI!!

  2. Lulu, la peste nu m-am gandit. Multumesc de idee, voi incerca sa vad daca le place piticilor. Ei nu vor decat peste prajit! :)))

    Pupici draga mea. Si la multi ani! :*

  3. Este cea mai buna musaca pe care am mancat-o vreodata! Recomand cu incredere! Multumim pt reteta 🙂

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *