Mancaruri cu cartofi / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Musaca de cartofi cu carne de pui

Musacaua de cartofi cu carne este mancarea preferata a piticilor mei. E cu cartofi si carne si fara prea multe legume la vedere. :)) Desi pare greu de facut, nu este asa. Necesita doar putin timp, dar dupa ce totul e pregatit, lucrurile merg struna.


Pentru pireu de cartofi:

5-6 cartofi medii
50 g unt

100 g cascaval
1 ou
sare si piper

Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Scurgem apa si sfaramam cartofii. Adaugam untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici , oul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine pana la omogenizare.

Pentru umplutura:

1 piept de pui
1 ceapa
1 morcov
1/2 ardei rosu
sare si piper
cateva frunze de busuioc verde
2-3 catei usturoi
1 cutie rosii in suc propriu
1 ou

Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, ardeiul se taie cubulete. Se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga pieptul de pui tocat si rosiile cu tot cu suc. Se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea incepe sa se rumeneasca. In timpul fierberii adaugam busuiocul, usturoiul pisat si se potriveste gustul de sare si piper. Lasam la racit apoi amestecam cu ou.

Pentru sosul Bechamel:

50 g unt
1 lingura faina
1 cana lapte
50 g cascaval
sare si piper
nucsoara

Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si cascavalul ras. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

In plus, vom avea nevoie de 

~ 100 g cascaval pentru presarat deasupra

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de piure de cartofi, 2/3 din sosul Bechamel, umplutura si deasupra un alt rand de piure de cartofi.

Ungem cu restul de sos alb si presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Pentru cine doreste, se poate incerca si varianta cu cartofi prajiti.

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. Delicioasa aceasta musaca;incearca si cu file de peste alb,este delicioasa;te pup de inceput de an si LA MULTI ANI!!

  2. Oooaaaaaaa…..de cand nu am mai mancat musaca.!!!!O sa incerc si varianta ta cu pui.!!Arata…..deeeeliicooos…!!pupici

  3. Super gustoasa musacaua!!!Pup!

  4. Hmmm… pare a fi gustoasa

  5. Ma atrage musacaua ta! Eu nu am facut niciodata cu piure! Neaparat trebuie sa incerc ca e mult mai sanatoasa varianta asta!

  6. am venit dupa miros….ce bine arata….

  7. Anonymous says:

    Mai este ? Ca pana fac si io , mi se umfla ceva
    D .

  8. Ce-mi place cum arata !!! :) Ai retete super !

  9. Este foarte buna.Si mofturoasei mele ii place.Pup!

  10. Felicitări pentru blog!

  11. Lulu, la peste nu m-am gandit. Multumesc de idee, voi incerca sa vad daca le place piticilor. Ei nu vor decat peste prajit! :)))

    Pupici draga mea. Si la multi ani! :*

  12. Multumesc Elena. :* E buna, merita incercata. Zic si eu. :)))

  13. Multumesc Licuta! :*

  14. Anunturi Electronice, chiar este… :)

  15. Multumesc Irina! :* Da, e o varianta mai..light, ca sa zic asa. :))

  16. Ela, sper ca te-ai servit si nu m-ai asteptat pe mine. :))

    Pup si multumesc!

  17. Aoleu…anonim…sper ca nu s-a umflat nimic. :)))

  18. Multumesc Mirela! :* Acelasi lucru valabil si pentru tine, draga mea!

  19. Dia-Mar…pupici la mofturoasa mica! :*

  20. Multumesc frumos Magda! :)

  21. Pingback: Ce mai gătiim în weekend? | DeWeekend.Ro

  22. Irina says:

    Este cea mai buna musaca pe care am mancat-o vreodata! Recomand cu incredere! Multumim pt reteta :)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Cartofi noi cu sos de smantana

Cartofi noi cu sos de smantana

Mod de preparare Cartofi noi cu sos de smantana: Cartofii se spala bine cu un burete mai aspru. Nu se curata de coaja. Daca sunt mici ii lasam intregi, daca sunt mai marisori se taie in jumatate. Se prajesc intr-un ceaun cu ulei incins. Cand sunt rumeni, se presara putina […]

Cartofi Byron

Cartofi Byron

Mod de preparare Cartofi Byron: Cartofii in coaja se spala foarte bine, apoi se pun intr-o tava in care am pus un strat generos de sare. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora, pana cartofii sunt copti. Ii incercati cu o furculita. Cartofii copti se taie in doua, […]

Cartofi gratinati cu branza

Cartofi gratinati cu branza

Mod de preparare Cartofi gratinati cu branza: Cartofii curatati de coaja se spala si se taie felii subtiri. Se aseaza apoi intr-un vas termorezistent uns cu unt, se presara sare si piper dupa gust si cateva fire de rozmarin. Branza se taie cubulete si se pune intr-un castron. Se adauga […]

Cartofi cu carne si sos Bechamel

Cartofi cu carne si sos Bechamel

Mod de preparare Cartofi cu carne si sos Bechamel: Carnea o taiem cubulete, cartofii curatati de coaja ii taiem felii subtirele. Untul il topim la foc mic, adaugam faina si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece, putin cate putin si amestecam pana incepe sa se ingroase. […]