Mancaruri cu carne de porc / Retete culinare

Muschiulet de porc impletit

O friptura de porc prezentata… altfel 😉

Friptura de porc la cuptor

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
loading...

Mod de preparare Muschiulet de porc impletit:

Muschiuletul se taie in 3 fasii subtiri, pe lungime. Fiecare parte se impaneaza cu usturoi, se sareaza si se pipereaza, dupa care se impletesc in trei.

Capetele se prind cu scobitori, se presara cu cimbru din belsug. Se pune muschiuletul intr-un vas, la marinat cu 2-3 linguri de ulei si vin alb, pentru cateva ore.

Se coace la foc mic pana se rumeneste frumos si prinde o crusta aramie.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. apetisant e putin spus!

  2. Simplu si de efect… dar la mine arunca o pulpa de pui din prima poza, ca usturoiul de la muschiul nu prea face bine ficatelului meu…

  3. Alison,multumesc!

  4. Cuscra,arunc cu mare drag si la tine o pulpita,dar sa stii ca si aia a avut usturoi. 🙂

  5. Arata foarte bine, cu ce garnitura serviti?
    Se poate face si din alta carne? tip ceafa fara os? nu-i greu impletitul?

    Am vazut undeva ceva de genul asta insa cu sos de fistic deasura…

  6. Diana, se poate servi cu orice fel de garnitura. Cu ce va place voua: cartofi prajiti sau piure sau legume sote.

    Sosul iarasi este o chestie de preferinta. Se poate servi orice fel de sos: de fistic, de usturoi. Sau merge si fara sos, cu muraturi sau gogosari in otet sau sos tomat.

    Mmmm…mi s-a facut foame. :)))

    Din alt tip de carne nu am incercat, dar ma gandesc la faptul ca ceafa e destul de scurta si vei avea niste impletituri prea mici. Sau daca ai putea cumva sa unesti fasiile de ceafa si sa le impletesti, ca fi chiar mai bun si mai suculent decat muschiuletul.

    Orice varianta ai alege va urez pofta buna. 🙂

    Multumesc de vizita si te mai astept. 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉 Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu […]

Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor

Mod de preparare Muschiulet de porc la cuptor: Muschiuletul de porc il speli si il usuci cu un prosop de hartie. Intr-un mojar zdrobesti putin boabele de coriandru si semintele de chimen. Adauga si restul condimentelor si amesteca-le bine. Pune muschiuletul pe o bucata de hartie de copt si „tabaceste-l” […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]