Mancaruri cu carne de porc / Retete culinare

Muschiulet de porc in crusta aromata

Muschiulet de porc in crusta aromata

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • Pentru crusta aromata:
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare si piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita pudra de coaja de lamaie
  • fulgi de ardei iute
  • Pentru piureul de cartofi:
  • 4 cartofi medii ca marime
  • 50 g unt
  • putin lapte fierbinte
  • 2-3 linguri parmezan
  • cativa catei usturoi

Mod de preparare

Mod de preparare Muschiulet de porc in crusta aromata:

Intr-o farfurie adanca amestecam pesmetul cu toate condimentele.

Pesmet aromat

Muschiuletul de porc il punem intr-o tigaie cu ulei bine incins si-l prajim usor pe toate partile (atat cat sa se albeasca la suprafata si sa prinda o pojghita subtire) Luam fiecare bucata de carne (eu l-am taiat in doua ca nu-mi incapea in tigaie) si o tavalim prin pesmetul aromat. Acoperim bine pe toate partile.

Muschiulet de porc in crusta aromata

Punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana consideram ca este indeajuns de gatit pentru gustul nostru. Muschiuletul se poate gati si mai putin, in sange, daca va place.

Intre timp punem la fiert in apa cu sare cartofii curatati, spalati si taiati cubulete. Cand sunt fierti se paseaza, se adauga untul si laptele fierbinte. Se omogenizeaza foarte bine. La sfarsit se adauga usturoiul pisat, se mai adauga sare daca e necesar si parmezanul ras.

Muschiuletul de porc in crusta aromata se serveste cald alaturi de piureul de cartofi. E delicios! Am gustat si eu o bucatica, nu m-am putut abtine, ca mirosea atat de bineee… 😛

Pofta buna! 😉

Muschiulet de porc in crusta aromata

Tags: , , , , ,

6 Comments

  1. Ce bun si aromat trebuie sa fie!

  2. Dea says:

    Minunata reteta si usoara ! O voi face si eu !

  3. Janina says:

    Am facut aceasta reteta si este delicioasa, numai ca mie nu mi-a iesit crusta asa de groasa. Felicitari si voi mai incerca si alte retete pentru ca sunt date corect. Va dorescu un Craciun fericit si multa sanatate.

  4. claudia stoica says:

    sper sa mi iasa la fel ca al tau

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉 Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu […]

Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor

Mod de preparare Muschiulet de porc la cuptor: Muschiuletul de porc il speli si il usuci cu un prosop de hartie. Intr-un mojar zdrobesti putin boabele de coriandru si semintele de chimen. Adauga si restul condimentelor si amesteca-le bine. Pune muschiuletul pe o bucata de hartie de copt si „tabaceste-l” […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]