Muschiulet de porc in crusta aromata

Nu gatesc foarte des carne de porc, pentru ca ai mei o prefera pe cea de pasare. Dar daca le fac asa cate o surpriza aromata ca cea de azi, nu se dau inapoi de la a cere chiar si 2 portii :))

Si pentru ca tot se apropie pranzul hai sa trecem la treaba si sa vedem cum se face aceasta reteta simpla si cu ingrediente putine 😉

Muschiulet de porc in crusta aromata

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • Pentru crusta aromata:
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare si piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita pudra de coaja de lamaie
  • fulgi de ardei iute
  • Pentru piureul de cartofi:
  • 4 cartofi medii ca marime
  • 50 g unt
  • putin lapte fierbinte
  • 2-3 linguri parmezan
  • cativa catei usturoi
loading...

Mod de preparare Muschiulet de porc in crusta aromata:

Intr-o farfurie adanca amestecam pesmetul cu toate condimentele.

Pesmet aromat

Muschiuletul de porc il punem intr-o tigaie cu ulei bine incins si-l prajim usor pe toate partile (atat cat sa se albeasca la suprafata si sa prinda o pojghita subtire) Luam fiecare bucata de carne (eu l-am taiat in doua ca nu-mi incapea in tigaie) si o tavalim prin pesmetul aromat. Acoperim bine pe toate partile.

Muschiulet de porc in crusta aromata

Punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana consideram ca este indeajuns de gatit pentru gustul nostru. Muschiuletul se poate gati si mai putin, in sange, daca va place.

Intre timp punem la fiert in apa cu sare cartofii curatati, spalati si taiati cubulete. Cand sunt fierti se paseaza, se adauga untul si laptele fierbinte. Se omogenizeaza foarte bine. La sfarsit se adauga usturoiul pisat, se mai adauga sare daca e necesar si parmezanul ras.

Muschiuletul de porc in crusta aromata se serveste cald alaturi de piureul de cartofi. E delicios! Am gustat si eu o bucatica, nu m-am putut abtine, ca mirosea atat de bineee… 😛

Pofta buna! 😉

Muschiulet de porc in crusta aromata

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Am facut aceasta reteta si este delicioasa, numai ca mie nu mi-a iesit crusta asa de groasa. Felicitari si voi mai incerca si alte retete pentru ca sunt date corect. Va dorescu un Craciun fericit si multa sanatate.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *