Mancaruri cu carne de porc / Retete culinare

Muschiulet de porc in crusta de mustar

Muschiuletul asta in crusta delicioasa de mustar cu piper l-am facut mai demult. Cam pe cand am facut cartofii prajiti a la Jamie, dar am uitat de el. Si asta nu pentru ca n-ar fi bun, ba dimpotriva… Ia sa vedem daca va pot convinge de asta… :)))

1 muschiulet de porc

1/2 capatana de usturoi
1 lingura mustar
1 lingura ketchup
2 linguri ulei de masline
sare

piper boabe
coriadru boabe
ienibahar boabe
seminte de chimen

Peste usturoiul pisat cu putina sare se toarna uleiul, mustarul si ketchup-ul. Se amesteca pana se obtine o emulsie stabila.

Cu aceasta emulsie ungem muschiuletul de porc pe toate partile.

Amestecam condimentele boabe (punem atat cat consideram de cuviinta, dupa gustul si preferinta fiecaruia) si le punem pe o bucata de folie de aluminiu. Punem muschiuletul peste boabe, apoi il infasuram strans in folie, in asa fel incat boabele sa fie deasupra bucatii de carne.

Punem intr-un vas termorezistent si dam la cuptor la foc mic, pentru aproximativ 1 ora. Scoatem folia cu vreo 10 minute inainte de a fi gata, pentru a se rumeni frumos desupra. Se lasa sa se racoreasca, apoi se portioneaza.

Delicios!

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Tare bine mai arata! Cred ca e si tare gustos.
    O zi buna iti doresc!

  2. Ce bunut!
    Neata!

  3. Multumesc Raluca! La fel si tie! :*

  4. Neata Gabi! :*

  5. e foarte bun Miha…foarte bun

  6. Imi place amestecul de condimente pe care le-ai folosit!Cred ca a fost tare parfumat!

  7. S-a rumenit mai frumos pe fund? 😀
    Sau ai presarat uniform boabe de toate cele pe toata suprafata?
    Arata super.

  8. Super arata!! si cum pot eu sa refuz porc?;)

  9. Ce specialitate!!! Arata super bine! Pup!

  10. Multumesc Alice, multumesc! :*

  11. Multumesc Teo. :* Da, a fost bun. Pe incercatelea! :)))

  12. Iulian, boabele le-am pus pe folie, apoi muschiuletul. Boabele s-au repartizat cum s-a nimerit! :)) Am incercat totusi sa fie cat mai multe pe partea de deasupra a muschiuletului.

  13. Anto, nici tu nu poti? :)))
    Desi gatesc f rar cu carne de porc, ne place…

  14. Multumesc Licuta! Esti tare draguta! Pup! :*

  15. La ce foame ma stapaneste la ora asta…..as papa juma din fileul tau!!pupici

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉 Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu […]

Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor

Mod de preparare Muschiulet de porc la cuptor: Muschiuletul de porc il speli si il usuci cu un prosop de hartie. Intr-un mojar zdrobesti putin boabele de coriandru si semintele de chimen. Adauga si restul condimentelor si amesteca-le bine. Pune muschiuletul pe o bucata de hartie de copt si „tabaceste-l” […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]