Muschiulet de porc in crusta de mustar

Reteta de muschiulet de porc in crusta de mustar am facut-o mai demult. Cam pe cand am facut cartofii prajiti a la Jamie, dar am uitat de ea. Si asta nu pentru ca n-ar fi bun, ba dimpotriva… Ia sa vedem daca va pot convinge de asta… :)))

Muschiulet de porc aromat

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura ketchup
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper boabe
  • coriadru boabe
  • ienibahar boabe
  • seminte de chimen
loading...

Mod de preparare Muschiulet de porc in crusta de mustar:

Peste usturoiul pisat cu putina sare se toarna uleiul, mustarul si ketchup-ul. Se amesteca pana se obtine o emulsie stabila.

Cu aceasta emulsie ungem muschiuletul de porc pe toate partile.

Amestecam condimentele boabe (punem atat cat consideram de cuviinta, dupa gustul si preferinta fiecaruia) si le punem pe o bucata de folie de aluminiu. Punem muschiuletul peste boabe, apoi il infasuram strans in folie, in asa fel incat boabele sa fie deasupra bucatii de carne.

Muschiulet de porc la cuptoe

Punem intr-un vas termorezistent si dam la cuptor la foc mic, pentru aproximativ 1 ora. Scoatem folia cu vreo 10 minute inainte de a fi gata, pentru a se rumeni frumos desupra. Se lasa sa se racoreasca, apoi se portioneaza.

Delicios!

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. S-a rumenit mai frumos pe fund? 😀
    Sau ai presarat uniform boabe de toate cele pe toata suprafata?
    Arata super.

  2. Iulian, boabele le-am pus pe folie, apoi muschiuletul. Boabele s-au repartizat cum s-a nimerit! :)) Am incercat totusi sa fie cat mai multe pe partea de deasupra a muschiuletului.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *