Dulciuri / Retete de prajituri

Napolitana cu caramel

Va mai aduceti aminte de caramelul acela curgator? :)) Eu am ramas cu gandul la el si dupa cateva zile de of-uri si suspine :)) m-am hotarat sa-l fac din nou. De data aceasta in alta varianta. Rapida si simpla.

Foi de napolitana cu caramel

Foi Lica cu caramel si nuca

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 foaie de napolitana
  • ~100 g miez de nuca prajit
loading...

Mod de preparare Napolitana cu caramel:

Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Amestecand continuu, se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita. Se da deoparte de pe foc, se adauga miezul de nuca prajit, curatat de coaja si rupt bucati cu mana.

Caramel cu nuca

Se lasa sa se racoreasca.

Foaia de napolitana o taiem in 2. Turnam caramelul caldut pe o bucata de napolitana, nivelam si acoperim cu cealalta bucata de napolitana. Dam la rece pana caramelul se intareste, apoi se portioneaza.

Napolitana cu caramel si nuca

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

25 Comentarii

  1. Ce buna idee!
    Ii povesteam Ancai ca mi-am facut numai caramelul ca sa-mi fac pofta :))
    Fain arata!

  2. Anonymous says:

    aiiiiii ce buna idee cred ca e deliciasa numai bine

  3. Arata bine de tot… ma tot intreb cand ai timp sa faci atatea, stiindu-te si cu doi copii. Bravo tie!
    Te pup!

  4. Imi inchipui ce bunaciune e, la napolitana ma refer! :))

  5. Asta trebe so fac si eu minunat

  6. arata grozav!imi plac prajiturile cu caramel.tare mai esti harnicuta !

  7. ah ce buna-i prajitura asta,pacat ca eu aici nu gasesc foi,felicitari

  8. Te astept cu drag sa participi la provocarea Dulce Romanie,a lunii Aprilie.
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/04/dulce-romanie.html
    O zi placuta !

  9. Super napolitanele. Dar eu trebuie sa abtin din a le face. bebele meu e prea mic pt asa ceva si sa fac numai pt mine si sotu…..neeaaahhh
    Apropo…am facut aluatul!! E bestial de fain si bun…Anul asta cu el fac cozonacii…Mersi fain Miha

  10. Anonymous says:

    Frisca lichida este smantana lichida (fara zahar)?
    Kimi

  11. Anonymous says:

    Ce frisca lichida ai folosit?
    Multumesc, Kimi.

  12. Kimi, da…am folosit smantana lichida pe ntru frisca. Dar se poate folosi si frisca lichide vegetala.
    Am luat smantana din Kaufland, Viam scrie pe cutie.

  13. Alina, ma bucur ca ti-a placut. Eu astazi am facut cu acelasi aluat un cozonac cu branza dulce de vaci. Foooarte bun, dar n-am avut timp si nici dispozitie pentru poze. Poate data viitoare.
    Pupici! :*

  14. Multumesc mult de invitatie Mimmi!

  15. Yaya, multumesc.
    Mare pacat ca nu gasesti foi acolo la tine.

  16. Pansy, multumesc.
    Sunt harnicuta zici? Neeee…doar cateodata. :)))

  17. Multumesc Bianka.
    Daca o sa faci acest desert sigur n-o sa-ti para rau. 🙂

  18. Multumesc Natalia.
    Hi hi…as fi vrut sa nu fi fost vb de napolitane. :)))

  19. Multumesc Gabriela!
    Sa stii ca uneori ma intreb si eu asta. :)))

  20. Anonim, multumesc!
    E bun, merita incercat. 🙂

  21. Gabi, multumesc.
    Si mie de ce nu mi-ai spus? :)) Si? Cum a fost? Ti-a placut?

  22. Mihule, azi am facut caramelul si l-am amestecat cu popcorn.
    O nebunie!!!!

  23. He publicado tu post en Mis favoritas de esta semana, espero que te gusten, puedes verlas en http://blocderecetas.blogspot.com/2011/04/mis-favoritas-semana-14-2011.html

  24. Anonymous says:

    pff

  25. Anonymous says:

    ai gustat si e atat de buna

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]