Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Negresa cu branza – Brownie Cheesecake

Dragii mei, stiu ca majoritatea dintre voi cautati acum retete de prajituri pentru Craciun, dar prajitura cu branza de azi a urcat vertiginos in topul preferintelor noastre culinare, astfel ca trebuia neaparat sa stiti si voi de ea. 😉 Un blat pufos de negresa cu ciocolata si o crema fina de branza, cum sa nu fii tentat macar sa gusti?

Prajitura cu branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 125 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Crema de branza:
  • 850 g branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie confiata
loading...

Mod de preparare Negresa cu branza – Brownie Cheesecake:

Blat:

Untul si ciocolata rupta bucatele se topesc la foc mic sau la microunde. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o crema fina. Adaugam apoi ouale pe rand, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. La sfarsit incorporam nuca macinata.

Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt.

Crema de branza:

Branza o punem intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si mixam totul cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina.

  • in cazul in care branza este prea uscata puteti adauga si 1-2 linguri de smantana sau inca 1 ou
  • puteti aroma cu orice alta aroma va place voua

Blat de negresa si crema de branza

Crema obtinuta o turnam usor peste compozitia pentru blat, nivelam si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana suprafata prajiturii incepe sa se rumeneasca usor. Stingem focul, deschidem usa cuptorului si lasam prajitura sa se racoreasca treptat. Se scoate apoi din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Este foarte buna si servita imediat dupa racire, dar mai buna este a doua zi. 😉

Pofta buna! 😉

Negresa cu branza

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Acesta prajitura este chiar Delicioasa!!! hugs

  2. Delicioasa negresa asta cu crema de branza. Ma tenteaza foarte mult sa o incerc. Toate cele bune!

  3. Yummy, una din cele mai bune combinatii! Cum sa nu ne tenteze 😉

  4. mmmmm delicios

  5. hhmmm, o combinatie frumoasa si gustoasa, un mic mixt intre negru si alb foarte reusit si apetisant 🙂

  6. alina says:

    Buna am facut si eu prajitura foarte buna, dar fara aspect, cand am pus crema de branza peste blat m i s a lasat in blat si blatul a venit peste crema. Oare ce am gresit?

    • Compozitia pentru blat este moale, dar destul de ferma sa sustina crema de branza. Poate mai trebuia adaugata putina faina? Crema de branza trebuie mixata pana devine fina, astfel capata si o textura pufoasa si va fi mai usor „sustinuta” de blat.

  7. Buna dimineata,Miha.Am facut foarte multe preparate dupa excelentele tale retete si toata lumea a fost foarte multumita.Te superi daca fac o mica modificare la aceasta reteta?

    500 gr.branza vaci,
    200 ml.frisca lichida,
    2 linguri zahar
    1 pliculet gelatina.
    Dupa gustul fiecaruia,se pot adauga visine sau cirese.

    Branzica iese foarte cremoasa.

    Te pup si multe retete delicioase in continuare.

    • Nu ma supar, ideile sunt intotdeauna binevenite. 😉 N-am pus niciodata gelatina in prajiturile preparate la cuptor. Zici ca iese bine asa?

  8. maruca jetela says:

    Foarte gustoasa!!!

  9. valentina says:

    O pot face si cu urdă?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]