Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Negresa cu branza – Brownie Cheesecake

Prajitura cu branza

Dragii mei, stiu ca majoritatea dintre voi cautati acum retete de prajituri pentru Craciun, dar prajitura cu branza de azi a urcat vertiginos in topul preferintelor noastre culinare, astfel ca trebuia neaparat sa stiti si voi de ea. 😉 Un blat pufos de negresa cu ciocolata si o crema fina de branza, cum sa nu fii tentat macar sa gusti?

Prajitura cu branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 125 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Crema de branza:
  • 850 g branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie confiata

Mod de preparare Negresa cu branza – Brownie Cheesecake:

Blat:

Untul si ciocolata rupta bucatele se topesc la foc mic sau la microunde. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o crema fina. Adaugam apoi ouale pe rand, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. La sfarsit incorporam nuca macinata.

Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt.

Crema de branza:

Branza o punem intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si mixam totul cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina.

  • in cazul in care branza este prea uscata puteti adauga si 1-2 linguri de smantana sau inca 1 ou
  • puteti aroma cu orice alta aroma va place voua

Blat de negresa si crema de branza

Crema obtinuta o turnam usor peste compozitia pentru blat, nivelam si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana suprafata prajiturii incepe sa se rumeneasca usor. Stingem focul, deschidem usa cuptorului si lasam prajitura sa se racoreasca treptat. Se scoate apoi din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Este foarte buna si servita imediat dupa racire, dar mai buna este a doua zi. 😉

Pofta buna! 😉

Negresa cu branza

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Acesta prajitura este chiar Delicioasa!!! hugs

  2. Delicioasa negresa asta cu crema de branza. Ma tenteaza foarte mult sa o incerc. Toate cele bune!

  3. Yummy, una din cele mai bune combinatii! Cum sa nu ne tenteze 😉

  4. mmmmm delicios

  5. hhmmm, o combinatie frumoasa si gustoasa, un mic mixt intre negru si alb foarte reusit si apetisant 🙂

  6. alina says:

    Buna am facut si eu prajitura foarte buna, dar fara aspect, cand am pus crema de branza peste blat m i s a lasat in blat si blatul a venit peste crema. Oare ce am gresit?

    • Compozitia pentru blat este moale, dar destul de ferma sa sustina crema de branza. Poate mai trebuia adaugata putina faina? Crema de branza trebuie mixata pana devine fina, astfel capata si o textura pufoasa si va fi mai usor „sustinuta” de blat.

  7. Buna dimineata,Miha.Am facut foarte multe preparate dupa excelentele tale retete si toata lumea a fost foarte multumita.Te superi daca fac o mica modificare la aceasta reteta?

    500 gr.branza vaci,
    200 ml.frisca lichida,
    2 linguri zahar
    1 pliculet gelatina.
    Dupa gustul fiecaruia,se pot adauga visine sau cirese.

    Branzica iese foarte cremoasa.

    Te pup si multe retete delicioase in continuare.

    • Nu ma supar, ideile sunt intotdeauna binevenite. 😉 N-am pus niciodata gelatina in prajiturile preparate la cuptor. Zici ca iese bine asa?

  8. maruca jetela says:

    Foarte gustoasa!!!

  9. valentina says:

    O pot face si cu urdă?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni pe care v-o aduc astazi este una dintre cele mai simple si aromate prajituri de casa facuta in ultima vreme. O prajitura cu fructe absolut delicioasa, la care putem folosi orice fructe de sezon. Mod de preparare Prajitura cu panna cotta de capsuni: Blat: […]

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt este prajitura de casa pe care v-o propun pentru atunci cand vreti o prajitura lejera si racoroasa. Se prepara destul de repede si este ideala pentru copii. Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si iaurt: Blat: Albusurile se bat spuma tare […]

Prajitura rasturnata cu cirese

Prajitura rasturnata cu cirese

Ne plac mult ciresele, dar cum de-acum au cam multi „vizitatori” 🙂 si trebuie sa le desfacem cu mana, una cate una, m-am gandit ca tare buna ar fi o prajitura rasturnata cu cirese, facuta dupa reteta de la prajitura rasturnata cu visine. De aceasta data nu i-am mai facut […]

Prajitura turnata cu capsuni

Prajitura turnata cu capsuni

Am facut prajitura turnata cu branza, am facut si prajitura turnata cu mere, ba chiar si cu visine. Atunci de ce n-as face si o prajitura turnata cu capsuni? Mi-am zis ca rau n-are ce sa fie. Si chiar n-a fost! 😉 Mod de preparare Prajitura turnata cu capsuni: Umplutura […]