Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu branza de vaci

loading...

Robert ar fi vrut o placinta cu branza. Amira (si mama ei, bineinteles :)) ) ar fi vrut ceva cu ciocolata. Asa ca am cazut de comun acord sa combinam ciocolata si branza si astfel am realizat aceasta prajitura.

Aceasta reteta o dedic cu mare drag lui Matei, cel care a scris atat de frumos despre Dulciuri fel de fel. 🙂

250 g margarina ( se poate inlocui cu unt)
100 g zahar
200 g ciocolata amaruie + 2 linguri lapte
5 oua
200 g faina
1 praf de copt

300 g branza de vaci
100 g zahar
1 ou
1 lingurita coaja de portocale confiata

Margarina o topim partial la microunde, apoi o mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul (de preferat pudra) si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Ciocolata o topim la microunde impreuna cu laptele. Omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi o incorporam in crema de margarina. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si faina amestecata cu praful de copt.

Branza de vaci o mixam cu zaharul, oul si coaja de portocala, pana obtinem o crema fina si pufoasa.

Compozitia cu ciocolata o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi punem compozitia de branza, cate o lingura, din loc in loc. Cu lingura amestecam usor cele 2 compozitii

si dam tava la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.

Lasam la racit in tava, apoi portionam dupa dorinta.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

28 Comentarii

  1. Arata foarte gustos

  2. Faina prajiturica ; si ce frumos a scris Matei!
    Bravo Mihu’ meu drag!

  3. Am venit si eu la o bucatica, ca e cu ciocolata 😀 Imi dai, ca zimbesc fumos 🙂

  4. Anonymous says:

    felicitari! aparte de asta as dori un sfat: crezi ca se poate combina blatul de la amandina cu crema de la tortul cu crema de ciocolata( cel cu mascarpone facut pt ziua sotului tau)? un salut, mihaela!!!!!!!!!!!

  5. Multumesc Bianka! :*

  6. Gabi, tie iti multumesc de doua ori. Asa doar pen’ ca-mi esti draga! :)))

  7. Brandusa, cum as putea oare rezista unui asemenea zambet fermecator? :)) Pupici! :*

  8. Mihaela, sigur ca se pot combina. Si inca foarte bine. Doar ca blatul de amandina necesita macar putina insiropare, fiind mai „uscat”.

  9. Anonymous says:

    buna felicitari pentru tot ce faci te urmares de multa vreme ai niste retete superbe

  10. buna,buna,buna de 100 de ori

  11. Mama mia cum poate sa arate… apetisanta rau!!

  12. m-ai dat gata!!! super bine merge cu un paharel de lapte caldut!!! te astept la mine pe blog pentru un premiu!!

  13. EI , tu chiar nu incetezi sa ma uimesti … chiar azi am facut o negresa , dar cea clasica ptr ca nu-s asa inventiva ca tine MICUTO , sa-mi dea prin prin BOSTAN , ca se poate si cu branzica …
    Bv , bv , bv … si nu-i BRASOV …

  14. excellent gâteau il est bien fondant mes compliments
    bonne soirée

  15. cum te scap din ochi o clipa cum faci minunatii ! ce simplu si bun trebuie sa fi iesit!

  16. Vanilla, multumesc.
    Voi trece sa iau premiu si sa-l adaug la colectie. 🙂 :*

  17. Diana, vezi ce bun e un micut pe langa casa omului? :)))

  18. Fimere, merci. Merci beaucoup. :*

  19. Pansy, draga mea… multumesc. As promite ca nu se va mai repeta, dar mi-e ca n-am sa ma pot tine de cuvant. :)))

  20. Diana, multumesc! 🙂

  21. Multumesc Felis! :*

  22. Anonim, multumesc. Sper sa ramai mereu pe aproape. 😉

  23. ce negresa superba!

  24. Multumesc Craita draga! :*

  25. ADELA says:

    AM PROBAT RETETA WEEKENDUL ASTA,MIHA!A IESIT SUPER!ASA CA INCERCATI CA SUCCESUL E GARANTAT!

  26. Multumesc Adela de incredere si recomandare!
    Ma bucur tare mult ca ti-a placut! Pupici!

  27. Anonymous says:

    BUNA.

  28. Anonymous says:

    THANKS Adela trust and recommendation! i enjoy very much as you like! kisses!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]