Robert ar fi vrut o placinta cu branza. Amira (si mama ei, bineinteles :)) ) ar fi vrut ceva cu ciocolata. Asa ca am cazut de comun acord sa combinam ciocolata si branza si astfel am realizat aceasta negresa cu branza
Ingrediente
- 250 g margarina (se poate inlocui cu unt)
- 100 g zahar
- 200 g ciocolata amaruie + 2 linguri lapte
- 5 oua
- 200 g faina
- 1 praf de copt
- In plus:
- 300 g branza de vaci
- 100 g zahar
- 1 ou
- 1 lingurita coaja de portocale confiata
Mod de preparare Negresa cu branza de vaci:
Margarina o topim partial la microunde, apoi o mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul (de preferat pudra) si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Ciocolata o topim la microunde impreuna cu laptele. Omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi o incorporam in crema de margarina. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si faina amestecata cu praful de copt.
Branza de vaci o mixam cu zaharul, oul si coaja de portocala, pana obtinem o crema fina si pufoasa.
Compozitia cu ciocolata o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi punem compozitia de branza, cate o lingura, din loc in loc. Cu lingura amestecam usor cele 2 compozitii si dam tava la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.
Lasam la racit in tava, apoi portionam dupa dorinta.
RETETA IN IMAGINI
28 comentarii
Arata foarte gustos
Faina prajiturica ; si ce frumos a scris Matei!
Bravo Mihu’ meu drag!
Am venit si eu la o bucatica, ca e cu ciocolata 😀 Imi dai, ca zimbesc fumos 🙂
felicitari! aparte de asta as dori un sfat: crezi ca se poate combina blatul de la amandina cu crema de la tortul cu crema de ciocolata( cel cu mascarpone facut pt ziua sotului tau)? un salut, mihaela!!!!!!!!!!!
Multumesc Bianka! :*
Gabi, tie iti multumesc de doua ori. Asa doar pen’ ca-mi esti draga! :)))
Brandusa, cum as putea oare rezista unui asemenea zambet fermecator? :)) Pupici! :*
Mihaela, sigur ca se pot combina. Si inca foarte bine. Doar ca blatul de amandina necesita macar putina insiropare, fiind mai „uscat”.
buna felicitari pentru tot ce faci te urmares de multa vreme ai niste retete superbe
buna,buna,buna de 100 de ori
Mama mia cum poate sa arate… apetisanta rau!!
m-ai dat gata!!! super bine merge cu un paharel de lapte caldut!!! te astept la mine pe blog pentru un premiu!!
EI , tu chiar nu incetezi sa ma uimesti … chiar azi am facut o negresa , dar cea clasica ptr ca nu-s asa inventiva ca tine MICUTO , sa-mi dea prin prin BOSTAN , ca se poate si cu branzica …
Bv , bv , bv … si nu-i BRASOV …
excellent gâteau il est bien fondant mes compliments
bonne soirée
cum te scap din ochi o clipa cum faci minunatii ! ce simplu si bun trebuie sa fi iesit!
Vanilla, multumesc.
Voi trece sa iau premiu si sa-l adaug la colectie. 🙂 :*
Diana, vezi ce bun e un micut pe langa casa omului? :)))
Fimere, merci. Merci beaucoup. :*
Pansy, draga mea… multumesc. As promite ca nu se va mai repeta, dar mi-e ca n-am sa ma pot tine de cuvant. :)))
Diana, multumesc! 🙂
Multumesc Felis! :*
Anonim, multumesc. Sper sa ramai mereu pe aproape. 😉
ce negresa superba!
Multumesc Craita draga! :*
AM PROBAT RETETA WEEKENDUL ASTA,MIHA!A IESIT SUPER!ASA CA INCERCATI CA SUCCESUL E GARANTAT!
Multumesc Adela de incredere si recomandare!
Ma bucur tare mult ca ti-a placut! Pupici!
BUNA.
THANKS Adela trust and recommendation! i enjoy very much as you like! kisses!