Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu ciocolata si crema de branza

Buna seara dragii mei. Sper ca azi ati petrecut frumos, ca v-ati iubit mai mult decat de obicei :)) si ati primit cadouri multe si frumoase. Dar pariu fac cu voi ca oricate cadouri ati primit… retete de prajituri n-ati primit cadou! :)) Bine, va ofer eu una chiar acum :))

De cand am facut desertul cu biscuiti n-am indragostit efectiv (ca tot e azi ziua indragostitilor :)) ) de crema asta de branza. Este atat de usoara si de pufoasa… si e buna, buna „di tat” 😀 Si ce sa i se potriveasca mai bine decat un blat de negresa cu ciocolata?

Negresa cu ciocolata si crema de branza

 

Negresa cu ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 25 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 100 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic de zahar vanilat
loading...

Mod de preparare Negresa cu crema de branza:

Blat:

  • Pentru blat am folosit niste mosi de ciocolata ce nu prea-si mai gaseau locul prin frigider, voi puteti folosi orice fel de ciocolata aveti sau va place.

Ciocolata cu lapte

Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete se pun intr-o cratita si se topesc la foc mic. Se mixeaza compozitia pana se omogenizeaza foarte bine si devine cremoasa. Adaugam ouale, unul cate unul si mixam bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu cacaoa, praful de copt si un praf de sare, apoi incorporam in crema de ciocolata.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt

Blat negresa cu ciocolata

si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 50 de minute, pana suprafata prajiturii devine ferma la atingere.  Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema:

Crema de branza, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smanatana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Crema o punem peste blatul de negresa cu ciocolata. O puteti pune pur si simplu sau puteti folosi un dui, se preteaza foarte bine la ornat.

Pofta buna dragilor si nu uitati! iubiti-va mult! :))))

  • Blatul nu l-am insiropat, ca asa-mi place mie, dar daca voua va plac blaturile insiropate o puteti face.

Negresa cu ciocolata si crema de branza

 

Negresa cu ciocolata si crema de branza

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Luminita says:

    Buna! Super arata si sunt sigura ca e si buna. Se poate sa postezi si cantitatile ingredientelor?

  2. Foarte buna cred. Am notat. La multi ani…..

  3. ce fain arata! <3

  4. Luminita says:

    Multumesc. Au aparut si cantitatile ingredientelor.

  5. Flori Ecaterina Chelaru says:

    Super rețeta și minunată prezentarea! Pot spune aceste lucruri despre tot ceea ce faci, dragă Miha! Felicitări din suflet și mulțumiri!

  6. Vai di mini cum arata! :X Inghit in sec! 🙂

  7. Arata superba! O negresa delicioasa si prezentata atat de elegant. Pupici!

  8. mena says:

    Vaaai,ce bine arata!

  9. Este o negresa superba! Ne-ai cucerit, Mihule, ca de fiecare data! Muah!

  10. Imi ploua in gura!!! Super arata!

  11. Cristina says:

    Buna! Crema de branza Almette folosita este cu iaurt sau cu smantana?

  12. Cati says:

    Buna.
    Presupun ca dupa ce se topeste ciocolata impreuna cu untul, luam crema de pe foc si apoi continuam sa adaugam celelalte indrediente, nu?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]