Negresa cu crema de ciocolata

de Miha
2414 vizualizări
Negresa cu ciocolata

Haideti sa incepem saptamana cu ceva delicios de ciocolatos, o negresa cu blat pufos si crema delicioasa de ciocolata.

Desi prajitura este una simpla, nascuta din dorinta de bun si rapid :)) nu pot decat sa-i aduc cuvinte de lauda. Multe! :)) Daca doriti ceva mai…light, puteti incerca negresa cu ciocolata alba.

Negresa cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 120 g zahar
  • 4 oua
  • 3 linguri cacao neagra
  • 2 linguri dulceata de trandafiri
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt de ciocolata
  • 2 linguri coniac

 Mod de preparare Negresa cu crema de ciocolata:

Blat:

Untul il topim partial la foc mic. Il mixam apoi pana se incheaga din nou, moment in care adaugam zaharul. Mixam pana acesta se topeste si untul devine pufos ca o crema.

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le adaugam in crema de unt, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Punem si dulceata de trandafiri.

  • Dulceata de trandafiri se poate inlocui cu orice alt fel de dulceata sau gem, iar cantitatea se poate mari. Eu atat mai aveam, atat mi-a ramas in borcan de la tortul cu rulada si mousse de mascarpone

Albusurile le batem spuma tare  cu un praf de sare, apoi le incorporam, in cateva reprize, in compozitie, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 20-25 minute.  Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.

Crema:

  • Untul de ciocolata este o specialitate de unt din Republica Moldova, primit de la prietena mea Natalia. Stiu ca la noi nu se gaseste, dar puteti inlocui cu unt normal, plus 1 lingura cacao

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana si untul. Se lasa pe foc pana ajunge la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa se se racoresca putin si se adauga si coniacul. Dam la congelator pentru vreo 20-30 de minte, pana compozitia se raceste foarte bine. Mixam pana crema devine pufoasa si se intareste.

Punem crema deasupra blatului racit, nivelam si presaram cu nuca maruntita. Se portioneaza dupa dorinta.

Negresa cu ciocolata

Negresa cu crema

poate vă plac și rețetele

26 comentarii

TeoBucatar 21 august 2011 - 20:55

poti sa o lauzi ca uite cum arata!somn usor:)

Răspuns
FLORY 22 august 2011 - 5:06

Cat de ciocolatoasa este,greu de rezistat!pupici!

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 22 august 2011 - 6:29

Tot ce contine ciocolata este bun(din punctul meu de vedere).Pup!

Răspuns
Vasi 22 august 2011 - 6:45

O prezentare nemaipomenita, iar reteta merita sa o lipesti pe frigider, in bucatarie. O saptamana frumoasa!

Răspuns
Antonina 22 august 2011 - 6:54

wow cata cioco!! ma pierd in una, parol! tare bine arata! pupici

Răspuns
Alice 22 august 2011 - 6:59

super

Răspuns
Mimmi 22 august 2011 - 8:14

Delicioasa Negresa asta 1
Pup !

Răspuns
maria mihalache 22 august 2011 - 8:46

Negresa imi place oricum dar daca mai este si cu crema de ciocolata cred ca este un deliciu.
O saptamana frumoasa!

Răspuns
Sara & Miki 22 august 2011 - 9:06

Chiar ciocolatoasa… super. O saptamana frumoasa si tie!

Răspuns
Sara & Miki 22 august 2011 - 9:06

Chiar ciocolatoasa… super. O saptamana frumoasa si tie!

Răspuns
maya 22 august 2011 - 9:19

Superbe imagini! Pupici :*

Răspuns
Anki 22 august 2011 - 10:51

O, Doamne, cum arata, mai ales in ultima fotografie!!!
Acum ce ma fac? In weekend am rezistat tentatiei de-a coace o negresa 🙂 …. Dar acum ce ma fac? Ai ridicat iar la fileu tentatia! Of, of!

🙂

Răspuns
Lory 22 august 2011 - 14:34

Minunata!!! atat prazentarea cat si prajitura .
O saptamana cat mai placuta !!Pupici:*

Răspuns
Bianka 22 august 2011 - 14:39

Foarte gustos

Răspuns
alinutzika 22 august 2011 - 20:34

arata grozav

Răspuns
Licuta Marin 22 august 2011 - 20:47

Superba si ciocolatoasa la maxim!!! Pupici!

Răspuns
Iulia 24 august 2011 - 9:49

Ce bine arata! Cred ca are un gust nemaipomenit de bun!

Răspuns
Anonymous 25 august 2011 - 12:25

arata super.dar mnu e nici o gresala? numai 4 oua la ditamai tava?eu am o tava de 23 cu 27 si akolo folosesc si 5 oua . Va rog lamuriti-ma intentionezz sa o fac ca arata bestial

Răspuns
Miha 25 august 2011 - 12:35

Prajitura nu iese foarte inalta, de vreo 2-3 degete inaltime. Am vrut sa fac niste prajituri mici, cu care sa faci „hap” si gata! :))) Si atunci a trebuit sa pastrez proportiile.

Daca vrei ca prajitura sa iasa mai inalta poti folosi o tava mai mica, nu-i nici o problema. 😉 Cantitatile sunt corecte.

Zi frumoasa!

Răspuns
Miha 25 august 2011 - 12:36

Hiiii…se pare ca pe aici am uitat sa trec. Scuze…mii de scuze… Multumesc tuturor de aprecieri. Va pup si imbratisez cu drag.

Răspuns
Anonymous 22 februarie 2012 - 13:12

pentru cate persoane este reteta??

Răspuns
Miha 22 februarie 2012 - 13:23

N-as putea sa-ti spun exacat pentru cate pesoane este reteta, dar iti pot spune ca se poate taia in cel putin 30 de patratele.

Răspuns
Parmalat 23 mai 2012 - 12:52

E foarte cool, eu am facut intr-o tava de cozonac deci cu cantitatile de aici iese cam cat un cozonac.

Am folosit dulceata de coacaze si unt normal pentru crema si a iesit super 🙂

Răspuns
Miha 23 mai 2012 - 12:59

Mmmm… ce buna trebuie sa fie dulceata de coacaze…

Răspuns
Parmalat 23 mai 2012 - 16:28

@Miha

Sa stii ca se simte putin 🙂

Dulceata de coacaze e mai mult dulce decat acra intelegi tu ce vreau sa spun, adica nu e ca dulceata de visine.

La dulceata cam asta ar fi recomandarea – folositi o dulceata dulce :)) Cred ca cu dulceata de trandafiri e chiar super.

Nice blog, diseara ma apuc de citit si fac lista de cumparaturi pentru maine ca sa pot sa impartasesc experientele mele si la alte retete 😀

Răspuns
Miha 23 mai 2012 - 16:35

Sa inteleg ca prajitura a iesit prea dulce?

Răspuns

Lasă un răspuns