Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu inima de cocos

Negresa cu inima de cocos este o prajitura ciocolatoasa si foarte foarte buna. Aviz ciocoholicilor! :))

Negresa cu ciocolata si nuca de cocos

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 200 g faina
  • 300 g zahar
  • 1 pliculet praf copt
  • Pentru „inima” de cocos avem nevoie de:
  • 300 g lapte condensat indulcit
  • 100 g nuca de cocos
loading...

Mod de preparare Negresa cu inima de cocos:

Topim ciocolata cu untul la foc mic. Stingem focul, adaugam tot zaharul si amestecam. Lasam la racit si cand compozitia este calduta adaugam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana la omogenizare.

Amestecam laptele condensat cu nuca de cocos, pana se omogenizeaza.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia cu ciocolata, apoi cu o lingura, din loc in loc „inima” de cocos. Cu ajutorul unui bat pentru frigarui, amestecam cele 2 compozitii. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 minute sau faceti proba cu scobitoarea.

Creste foarte mult, de ma gandeam ca ar fi trebuit sa pun intr-o tava mai mare :))

RETETA IN IMAGINI

by Laura Adamache

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. looks so delicious! Kisses!

  2. Kisses Maria! Thanks!

  3. Ooo, ai facut-o si tu, delicioasa intr-adevar! Vad ca ai schimbat nitel proportiile la umplutura.

  4. Da Natalia,ai dreptate…Am ajustat cantitatile,ca asa am avut. 🙂 2 tuburi de lapte condensat de 150 g fiecare si o punga de cocos de 100 g.

  5. Hi, I have award for you in my blog!

  6. Asa este Alina, e delicioasa.
    Ma bucur mult ca ti-a placut si tie. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]