Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu mascarpone si dulce de leche

Imi place orice fel de negresa! In primul rand pentru ca se face foarte usor si rezultatul e cel asteptat si in al 2-lea rand pentru ca iti permite orice combinatie iti trece prin cap. Asa a fost si cu prajitura asta. Tocmai ce facusem dulce de leche dupa metoda lui Florin si poftele nu-mi dadeau pace :)) Si pentru ca aveam si mascarponele care se cerea urgent preparat…

Negresa cu mascarpone si caramel

Negresa cu caramel si mascarpone

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 30 g cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 100 g mascarpone
  • 150 g dulce de leche
loading...

Mod de preparare Negresa cu mascarpone si dulce de leche:

Untul il topim partial, apoi il mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Mixam mascarponele, apoi adaugam dulce de leche si omogenizam. Se poate pune mai mult dulce de leche, in functie de cat doriti de dulce.

Compozitia cu cacao o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Punem apoi cate o lingura din compozitia cu mascarpone, din loc in loc. Amestecam usor cele 2 compozitii.

Negresa cu mascarpone

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora. Cand e gata blatul va deveni lucios si va crapa la suprafata. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Negresa cu caramel

 
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Se te ha olvidado poner el número de huevos

    Gracias

  2. Lale says:

    Draga mea,arata foarte bine.Ultima bucata stinga din poza finala fundal e mea!:)
    Pupicei

  3. Arata grozav!! Imi plac negresele in orice combinatie…Pupici!

  4. yumm, yumm, Miho!

  5. A mea care e?

    Duminica frumoasa!

  6. Minunat arata !! i-au si eu o bucatica !

  7. Foarte frumos arata si tare buna cred ca este 🙂

  8. Arata super bine, si eu am facut dulce de leche dupa reteta lui florin si a fost foarte reusita.

  9. eu fac dulce de leche dupa metoda Liei si a iesit grozav.e un dulce tare bun.imi imaginez cum e in combinatia asta.

  10. Foarte buna , foarte aratoasa, o negresa pe placul meu! Pupici!

  11. arata fffffffoarte bine!as face aceasta negresa !dar pot renunta la dulce de leche?sa las doar mascarponele?

  12. Raluca, poti renunta la dulce de leche, dar sa pui zahar si sa aromezi cu ceva…cu ce-ti place tie. 🙂

  13. Ce pacat ca nu pot sa iau o bucatica ,imi potoleam mai repede pofta ,asa trebuie musai sa ma apuc sa mesteresc reteta asta,mai ales ca este cu dulce de leche,favoritul meu.
    Succes in tot ceea ce faci!

  14. Ce pacat ca nu pot sa iau o bucatica ,imi potoleam mai repede pofta ,asa trebuie musai sa ma apuc sa mesteresc reteta asta,mai ales ca este cu dulce de leche,favoritul meu.
    Succes in tot ceea ce faci!

  15. Multumesc Mihaela! :*

    Neaparat sa o faci… e atat de buna…mmm…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]