Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu mascarpone

Cu un exterior crocant si un interior usor umed, negresa cu mascarpone nu e chiar cea mai frumoasa prajitura, dar cu siguranta este una dintre cele mai bune. Am zis! :))

Ingrediente

* 300 g ciocolata amaruie
* 250 g unt
* 5 oua
* 200 g zahar
* ~ 200 g faina
* 1/2 lingurita praf de copt
* 250 g mascarpone

Mod de preparare

Ciocolata se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare si zaharul, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam ciocolata racita, apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.

Intr-o tava 20/30 cm se toarna jumatate din compozitie, apoi punem cate o lingurita de mascarpone foarte rece ( il tinem cateva minute la congelator) din loc in loc. Acoperim cu restul de compozitie cu ciocolata si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.

Dupa o idee preluata de la Delicioasa.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Fantastico, me encanta el mascarpone.

    Saludos

  2. Cu 300 g ciocolata, cred si eu ca e una dintre cele mai bune!

  3. Anonymous says:

    te salut, cu drag! am te rog o intrebare,intrebatoare:frisca lichida pe care o folosesti tu e dulce din comert sau e smantana lichida dulce? te intreb pt ca sa stiu ce cantitate de zahar ii corespunde fiecarei prajituri. apropo, prepar multe din prajiturile tale si sotul meu s-a indragostit a doua oara! un pupic! cu respect, MIHAELA CHIRILA

  4. Foarte gustos

  5. Anonymous says:

    si cu zaharul ce ai facut?

  6. Multumesc Jose Manuel! 🙂

  7. Da Natalia…e ciocolatoasa rau. :))

  8. Mihaela, folosesc de ambele. Pentru glazuri sau ornat frisca lichida vegetala de la Meggle. Pentru creme frisca lichida de la Milli.
    Imbratisari cu drag si multumesc de aprecieri.

  9. Anonim, multumesc de atentionare. Am corectat in reteta.
    Un week-end frumos.

  10. Bianka, multumesc! 🙂

  11. miha,draga,vad ca nu te dezminti nici anul asta !
    arata tare apetisant negresele tale !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu caise

Prajitura rasturnata cu caise

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu caise: Vom prepara mai intai umplutura de caise pentru prajitura. Caramelizam zaharul intr-o tigaie. Peste caramel turnam cu atentie smantana pentru frisca si amestecand continuu, la foc mic, fierbem pana se topeste caramelul si incepe sa se ingroase. Punem caisele in sosul caramel. Amestecand […]

Prajitura rasturnata cu visine

Prajitura rasturnata cu visine

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu visine: Vom prepara mai intai umplutura de visine pentru prajitura. Peste visinile curatate de samburi se presara zahar si se da vasul la rece pentru cateva ore (sau peste noapte). Intr-un bol punem amidonul si turnam deasupra zeama lasata de visine. Amestecam bine, rasturnam […]

Prajitura „Indiene cu frisca”

Prajitura „Indiene cu frisca”

Mod de preparare Prajitura „Indiene cu frisca” : Coji: Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, coaja de portocala confiata, cernem faina si omogenizam usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o punem intr-un posh si spritam cerculete in tava tapetata cu hartie […]

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu iaurt si cirese

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm […]