Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu mascarpone

Cu un exterior crocant si un interior usor umed, negresa cu mascarpone nu e chiar cea mai frumoasa prajitura, dar cu siguranta este una dintre cele mai bune. Am zis! :))

Ingrediente

* 300 g ciocolata amaruie
* 250 g unt
* 5 oua
* 200 g zahar
* ~ 200 g faina
* 1/2 lingurita praf de copt
* 250 g mascarpone

Mod de preparare

Ciocolata se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare si zaharul, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam ciocolata racita, apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.

Intr-o tava 20/30 cm se toarna jumatate din compozitie, apoi punem cate o lingurita de mascarpone foarte rece ( il tinem cateva minute la congelator) din loc in loc. Acoperim cu restul de compozitie cu ciocolata si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.

Dupa o idee preluata de la Delicioasa.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Fantastico, me encanta el mascarpone.

    Saludos

  2. Cu 300 g ciocolata, cred si eu ca e una dintre cele mai bune!

  3. Anonymous says:

    te salut, cu drag! am te rog o intrebare,intrebatoare:frisca lichida pe care o folosesti tu e dulce din comert sau e smantana lichida dulce? te intreb pt ca sa stiu ce cantitate de zahar ii corespunde fiecarei prajituri. apropo, prepar multe din prajiturile tale si sotul meu s-a indragostit a doua oara! un pupic! cu respect, MIHAELA CHIRILA

  4. Foarte gustos

  5. Anonymous says:

    si cu zaharul ce ai facut?

  6. Multumesc Jose Manuel! :)

  7. Da Natalia…e ciocolatoasa rau. :))

  8. Mihaela, folosesc de ambele. Pentru glazuri sau ornat frisca lichida vegetala de la Meggle. Pentru creme frisca lichida de la Milli.
    Imbratisari cu drag si multumesc de aprecieri.

  9. Anonim, multumesc de atentionare. Am corectat in reteta.
    Un week-end frumos.

  10. Bianka, multumesc! :)

  11. miha,draga,vad ca nu te dezminti nici anul asta !
    arata tare apetisant negresele tale !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de lamaie: Foi: Vom imparti ingredientele in 3 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata

Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata: Blat cu vanilie: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si […]

Prajitura rapida cu cacao

Prajitura rapida cu cacao

Mod de preparare Prajitura rapida cu cacao: Amestecam cacaoa cu 100 g zahar. Turnam untul topit si laptele si amestecam. Punem vasul pe foc mic sau la baine marie si fierbem compozitia, fara a da in clocot, pana zaharul se topeste si obtinem un sos delicios de cacao. Dam deoparte […]

Prajitura din albusuri cu nuca si cacao

Prajitura din albusuri cu nuca si cacao

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu nuca si cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoti paletele mixerului. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza […]