Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu mascarpone

Cu un exterior crocant si un interior usor umed, negresa cu mascarpone nu e chiar cea mai frumoasa prajitura, dar cu siguranta este una dintre cele mai bune. Am zis! :))

Ingrediente

* 300 g ciocolata amaruie
* 250 g unt
* 5 oua
* 200 g zahar
* ~ 200 g faina
* 1/2 lingurita praf de copt
* 250 g mascarpone

Mod de preparare

Ciocolata se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare si zaharul, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam ciocolata racita, apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.

Intr-o tava 20/30 cm se toarna jumatate din compozitie, apoi punem cate o lingurita de mascarpone foarte rece ( il tinem cateva minute la congelator) din loc in loc. Acoperim cu restul de compozitie cu ciocolata si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.

Dupa o idee preluata de la Delicioasa.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Fantastico, me encanta el mascarpone.

    Saludos

  2. Cu 300 g ciocolata, cred si eu ca e una dintre cele mai bune!

  3. Anonymous says:

    te salut, cu drag! am te rog o intrebare,intrebatoare:frisca lichida pe care o folosesti tu e dulce din comert sau e smantana lichida dulce? te intreb pt ca sa stiu ce cantitate de zahar ii corespunde fiecarei prajituri. apropo, prepar multe din prajiturile tale si sotul meu s-a indragostit a doua oara! un pupic! cu respect, MIHAELA CHIRILA

  4. Foarte gustos

  5. Anonymous says:

    si cu zaharul ce ai facut?

  6. Multumesc Jose Manuel! 🙂

  7. Da Natalia…e ciocolatoasa rau. :))

  8. Mihaela, folosesc de ambele. Pentru glazuri sau ornat frisca lichida vegetala de la Meggle. Pentru creme frisca lichida de la Milli.
    Imbratisari cu drag si multumesc de aprecieri.

  9. Anonim, multumesc de atentionare. Am corectat in reteta.
    Un week-end frumos.

  10. Bianka, multumesc! 🙂

  11. miha,draga,vad ca nu te dezminti nici anul asta !
    arata tare apetisant negresele tale !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Tiramisu cu portocale

Tiramisu cu portocale

Mod de preparare Tiramisu cu portocale: Se freaca galbenusurile cu zaharul si o lingurita de zahar vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam sucul de portocale si punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai […]

Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi

Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi

Mod de preparare Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi: Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam usor, la viteza cea mai […]

Prajitura cu crema de vanilie si caramel

Prajitura cu crema de vanilie si caramel

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si caramel: Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam usor, la viteza cea mai […]

Prajitura Greta Garbo

Prajitura Greta Garbo

Mod de preparare Prajitura Greta Garbo: Foi: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu un praf de sare, coaja de lamaie, drojdia uscata si zaharul pudra.  Facem o adancitura in mijloc si punem untul topit, smantana si ouale. Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale, […]