Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu mere si ciocolata

loading...

* 4 oua
* 150 g zahar
* 250 g margarina Rama Maestro
* 3 mere mari
* 4 linguri cacao neagra
* 1/2 lingurita scortisoara
* 1 praf de copt
* 2 cani faina

Margarina o topim partial, apoi o mixam pana se intareste din nou si devine ca o crema.

Adaugam zaharul si mixam pana se topeste, adaugam cacaoa, apoi ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara si se incorporeaza usor in compozitie. La sfarsit punem merele rase pe razatoarea cu ochiuri mari si stoarse de zeama.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 40 de minute.

Pentru crema:

* 200 g ciocolata amaruie
* 200 ml frisca lichida

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se pune vasul la frigider pana se raceste bine si incepe sa se intareasca. Se mixeaza energic pana obtinem o crema fina si pufoasa de ciocolata.

Blatul se taie in patratele, iar pe fiecare patratica de blat punem cate un mot de crema.

O prajitura cu adevarat magica, ce o veti gasi si in colectia zanelor de Retete Alese de pe prajituria.ro

O adaptare dupa reteta Lissei
Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Super prajitura… felicitari… Arata… de sigur am s-o fac si eu…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]