Aperitive / Retete culinare

Omleta cu avocado

Sa tot fie vreo 2 saptamani de cand n-am mai mancat carne. NU, nu voi pleda pentru vreo cauza anume, nu am nici un motiv bine intemeiat pentru care am facut asta. Pur si simplu a fost o decizie care a venit firesc, o hotarare de a profita mult mai mult de verdeturi, de legume si fructe proaspete si mai ales de anumite alimente pe care pana acum le-am ignorat si nu prea si-au gasit locul la mine in bucatarie.

Am mai cumparat pana acum avocado de cateva ori, dar pana acum nu i-am descoperit adevarata valoare si savoare. Nu prea aveam habar cum sa-l prepar in afara de salata :)) dar Cristi Roman m-a scos din incurcatura cu aceasta reteta de omleta cu avocado, absolut delicioasa.

Omleta cu avocado si branza cu mucegai

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/2 avocado bine copt
  • 40 g branza Brie
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 lingura seminte de in
  • cateva frunze de busuioc
  • sare si piper
loading...

Mod de preparare Omleta cu avocado:

Avocado se taie cubulete. La fel si branza Brie. Se pun peste ouale batute cu sare si piper dupa gust. Se adauga si busuiocul taiat marunt si semintele de in.

Semintele de in se „sparg” intr-un mojar sau se macina.

Turnam amestecul intr-o tigaie in care am incins putin ulei de masline si gatim omleta la foc mediu pe ambele parti.

Omleta cu avocado si branza cu mucegai

Se rastoarna pe o farfuriesi se presara cu parmezan.

Se serveste calda, cu rosii si salata.

Omleta cu avocado si branza cu mucegai

Pofta buna! ­čśë

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]