Aperitive / Retete culinare

Omleta cu ciuperci la cuptor

Pentru ca e week-end si pentru ca poate aveti alte activitati decat cele legate de bucatarie va propun sa incercati aceasta reteta de omleta cu ciuperci. Se face rapid si pe langa faptul ca este delicioasa, este si satioasa. Ce sa-ti doresti mai mult? 🙂 Si daca la preparare te vei ajuta de Salad Chef Smart cu siguranta vei iesi in castig. De timp, evident! 😉

Omleta la cuptor cu ciuperci si branzeturi

 

Ingrediente

  • ~250 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • sare si piper
  • 3 oua
  • 100 g mozzarella
  • 100 g cascaval
  • verdeata (cateva frunze de patrunjel si marar am folosit eu)
loading...

Mod de preparare Omleta cu ciuperci la cuptor:

Ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie cu ajutorul Salad Chef Smart, forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete.

  • Curatatul ciupercilor de coaja este o optiune pur personala. Daca voi nu vreti sa le curatati nu e absolut nici o problema, ba din contra, chiar mai castigati niste timp sarind peste acest pas 😉

ciuperci taiate cu salad chef smart

Ceapa se curata si se taie cu aceeasi forma cu care am taiat si ciupercile. Usturoiul se toaca marunt.

Incincem putin ulei intr-o tigaie si punem ciupercile, usturoiul si ceapa la calit, amestecand frecvent.

ciuperci calite

Cand a scazut toata zeama lasata de ciuperci, dam deoparte. Punem sare si piper dupa gust.

Repartizam ciupercile in vase mici de ceramica (daca dorim sa facem portii individuale) sau intr-un vas mai mare.

Ouale le batem bine cu un praf de sare, apoi adaugam cascavalul si mozzarela, taiate cubulete cu ajutorul Salad Chef Smart. Punem si verdeata, dupa plac.

Turnam aceasta compozitie in vase, peste ciuperci

preparare omleta cu ciuperci la cuptor

si dam la cuptor la foc mediu, pana omleta este rumena deasupra.

Pofta buna! 😉

Omleta cu ciuperci

 

http://www.youtube.com/watch?v=fi9HT4pKwNU

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]