Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Omleta cu dovlecei si rosii

loading...

E vara, e cald si incercam sa petrecem cat mai putin timp in bucatarie. De aceea incercam sa punem in practica retete culinare simple, usor de realizat, dar sa fie in acelasi timp si satioase. Pentru azi va propun aceasta omleta cu dovlecei si rosii, aromata si tare gustoasa.

1 dovlecel
1 rosie
3 oua
~ 100 g cascaval
sare si piper
fulgi de ardei iute
oregano uscat
busuioc proaspat

Dovlecelul curatat de coaja se taie felii. La fel si rosia. Le punem de jur imprejurul unui vas termorezistent uns bine cu ulei. Condimentam cu sare, fulgi de ardei iute si oregano.

Ouale le mixam cu un praf de sare si piper, pana isi dubleaza volumul. Adaugam cascaval taiat cubulete si busuiocul verde tocat. Turnam compozitia in vas si presaram cu putin cascaval ras.

Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Va doresc pofta buna.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Merge grozav la micul dejun si e atat de colorata!!!

  2. E grozav tot ce faci in vasele tale minunate. Si faptul ca le faci la cuptor cred ca da un gust si mai bun mancarurilor.

  3. Imi plac dovleceii ,clar imi place si omleta cu dovlecei!

  4. Delicioasa omleta!xoxo

  5. Ahhh, culorile astea…iar 🙂 Excelenta!

  6. Buna tare si nici nu ingrasa ! like!;)

  7. Foarte bine arata! Si cred ca e si super gustos! Abia astept sa incerc. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]