Aperitive / Retete culinare

Omleta la cuptor cu rosii si spanac

loading...

Astazi voi raspunde provocarii lansate de Andreea, aceea de a gati un mic dejun sanatos.

Chiar daca o sa sune a stereotip, ca citit din revista :)) micul dejun chiar este o masa importanta la noi in familie. Si nu numai ca e importanta, dar e si o masa destul de consistenta, sa ne tina plini de energie pana la masa de pranz.

Aceasta omleta la cuptor se poate prepara in diverse combinatii, in functie de ceea ce va place si aveti in frigider. Eu am ales rosii, mozzarella si spanac.


2 oua
1 rosie
mozzarella proaspata
telemea
spanac
sare si piper

Ouale se bat foarte bine cu putina sare si piper. Adaugam mozzarella taiata cubulete, telemeaua sfaramata cu furculita si spanacul taiat grosier. Omogenizam.

Intr-un vas (20/20 cm) tapetat cu hartie de copt punem rosia taiata felii, apoi turnam deasupra compozitia pentru omleta.

Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 20 de minute, pana compozitia se leaga si incepe sa se rumeneasca.

Se serveste calda, cu felii de bagheta prajite. Delicios!

Se poate servi si rece, ca aperitiv.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Ador omletele la cuptor !!!! 😉

  2. mm ce bine arata si e delicioasa!

  3. I love the way you lined your baking dish to prevent sticking, well done omlette!

  4. très belle omelette et bien garnie!

    Bisous

  5. Imi place poza ta!! Are un aer de vrimavara

  6. Tare frumos arata! pup

  7. Arata grozav de bine,bafta!!

  8. Buna Miha, as vrea sa fac un cozonac , pe care mi-l recomanzi dintre „cozonac cu nuca si cacao” si „Cozonac moldovenesc”?multumesc

  9. Amandoua variantele de cozonac sunt bune. Cozonacul moldovenesc e mai „bogat”, dar necesita mai multa munca. Cat timp muncesti la el si cat il lasi la dospit, celalalt (cozonacul cu nuca si cacao) este si gata de mancat. :)))

    Orice varianta ai alege n-o sa-ti para rau de rezultat. 😉

  10. Buna dimineata dragelor, va multumesc de aprecieri si va astept la omleta. Am facut si cafea. :))

  11. N-am mai facut pana acum omleta la cuptor dar cu siguranta o sa incerc reteta asta. Arata foarte bine! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]