Mancaruri cu legume / Mancaruri de post / Retete culinare

Orez cu rosii si ghimbir

Pentru astazi o reteta simpla si delicioasa. Orez cu rosii si ghimbir, aromat si putin picant, o bunatate ce poate fi servita ca atare in zilele de post sau ca garnitura la preparate cu carne.

Orez cu rosii si ghimbir

Ingrediente

  • 3/4 cana orez salbatic
  • 1 ceapa mica
  • cateva rosii cherry
  • 1 bucata de cca 2 cm ghimbir
  • sare si piper
  • 2-3 linguri ulei de orez
loading...

Mod de preparare Orez cu rosii si ghimbir:

Orezul se fierbe in apa cu sare pentru cca 15 minute. Se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de apa.

Intr-o tigaie calim usor ceapa tocata marunt in uleiul incins. Adaugam rosiile taiate in jumatati si ametecand constant tinem la foc mic pana rosiile se inmoaie. In aceasta faza pielita rosiilor se va desprinde, o puteti da deoparte daca doriti.

Adaugam orezul fiert, apoi ghimbirul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, sare si piper dupa gust si amestecam totul foarte bine. Acoperim tigaia cu un capac si mai tinem la foc mic cateva minute.

Se serveste cald. Pofta buna! ­čśë

Orez cu rosii si ghimbir

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Arunca-mi si doua betisoare;fac curatenie prin boluri!:))

  2. Sincer am facut doar ceai de ghimbir. Mi-e cam frica sa-l pun ca si condiment ­čśŤ

  3. ah, ce as papa niste orez de asta,imi place la nebunie orezul picant, este pe lista mea de facut.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]