Mancaruri cu legume / Retete culinare

Oua pe rosii

Mai zilele trecute la o intalnire intre prieteni, din vorba in vorba, ba despre vreme, ba despre copii, scoli si programe scolare :)) am ajuns a discuta (inevitabil! :D) si despre retete de mancare. Am cam ridicat din spranceana la intrebarea „ai facut vreodata oua pe rosii?” , dar pe masura ce mi se „povestea” reteta, simteam cum salivez de pofta si abia asteptam sa ajung acasa sa fac si eu.

Nu este o mancare pe care sa o poti prezenta (prea) frumos pe farfurie, este o mancare simpla, dar foarte foarte buna. Tocmai de aceea v-o arat si voua, sa va faceti si voi ­čśë

Oua pe rosii

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 1-2 ardei kapia
  • 4-5 rosii mari
  • 1 capatana usturoi (sau mai putin, dupa gust)
  • sare si piper
  • busuioc verde
  • oregano
  • 4 oua
loading...

Mod de preparare Oua pe rosii:

Rosiile le oparim, le curatam de pielita si le pasam.

Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri de ulei. Se adauga apoi rosiile pasate si ardeiul kapia tocat. Sosul se fierbe pana ajunge la consistenta dorita, amestecand din cand in cand. Aproape de final se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, usturoiul trecut prin presa, busuioc si oregano.

Cand consideram ca sosul nostru este gata punem cate un ou din loc in loc si acoperim cu un capac. Fierbem la foc mic cateva minute, fara sa mai amestecam, pana ouale sunt gata.

Oua pe rosii

Mancarea se serveste calda, cu adaos de paste fierte in apa cu sare sau cu mamaliguta. Fiecare dupa preferinta. ­čśë

Pofta buna!

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. la tine arata f bine in farfurie, nu stiu de ce zici … ieftin si bun. merci ­čÖé

  2. Laura Nechita says:

    pfffai…iti dai seama ca maine fac si eu…iar nu am oua ca as face acum :)))
    am un muson in gura :))))

  3. si eu prepar cateodata pentru micul dejun ceva asemanator, numai ca pun mai multa ceapa

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]