Aluat dospit / Retete culinare

Paine cu cascaval

loading...

Avem nevoie de:

60 ml apa
240 ml lapte
60 g unt
1 ou
2 linguri zahar
1,5 lingurite sare
550 g faina
10 g drojdie uscata
100 g cascaval

Am pus toate ingredientele in cuva masinii de paine,la programul de framantare+dospire.

Aluatul dospit l-am pus pe masa infainata si l-am impartit in 5 parti aproximativ egale.

Fiecare parte am intins-o cu sucitorul la o grosime de cca 0.5 cm,de latimea tavii de copt.

Am uns cu putin ulei de masline,apoi am presarat cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici si am rulat cat mai strans posibil.

Apoi,fiecare rulou rezultat l-am pus in tava unsa cu putin ulei de masline.

Am pus tava la loc caldut jumatate de ora.

Am uns cu galbenus de ou si am presarat cu susan.

Se coace in cuptorul incins la foc mediu,in jur de jumatate de ora,pana se rumeneste frumos deasupra.

Sectiune…

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Interesanta reteta.. Si cum e cascavalul, se intinde cind e piinea calda? Dar cind e rece?

  2. Natalia,probabil ca depinde de cascaval daca se intinde sau nu. Asta ce l-am avut eu nu s-a intins,s-a topit si a intrat cumva in paine. Au ramas doar niste linii fine de cascaval prin miez.
    Nostim a fost cu Robert,care cand a vazut felia de paine a zis ca „urmele astea seamana cu niste cascaval” :)) Si dupa ce i-am dat toate asigurarile din lume ca nu e cascaval :))) l-a chemat pe taica-su la masa si-i zice:”sa stii ca painea asta nu are cascaval,poti manca linistit” :))))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]