Paine cu iaurt

loading...

* 300 g iaurt
* 50 ml apa
* 2 linguri ulei
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 500 g faina
* 10 g drojdie uscata
* 1 galbenus pentru uns
* susan

Iaurtul se amesteca cu apa calduta. Se pune in cuva masinii de paine, apoi se adauga si restul ingredientelor. Se alege programul de framantare + dospire.

Se scoate aluatul pe masa usor infainata si se imparte in 6 bile. Fiecare bila se aplatizeaza, apoi se strang marginile dedesupt formand un fel de ciupercuta. 🙂 Se pun intr-o tava de guguluf unsa cu ulei si lasa din nou la crescut, pana isi dubleaza volumul.

Se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte, se presara cu susan si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Buna, buna…Saru-mana pentru masa Oana.:))

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *