Aluat dospit / Retete culinare

Paine de secara cu masline

De o vreme am descoperit reteta de paine fara framantare. Imi place foarte mult rezultatul, asa ca am incercat-o in mai multe variante. Una dintre acestea fiind aceasta paine cu masline, inspirata fiind de Laura. Este absolut delicioasa, cu o coaja crocanta grozava.

Paine fara framantare

Ingrediente

  • 350 g faina alba
  • 150 g faina secara
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • ~400 ml apa calduta
  • 100 g masline negre
loading...

Mod de preparare Paine de secara cu masline:

Intr-un castron amestecam cele 2 tipuri de faina, drojdia uscata, zaharul si sarea. Facem o gropita in mijloc si turnam apa putin cate putin, amestecand bine cu un tel, pana obtinem un aluat moale, dar consistent (care curge/cade de pe tel) . Incorporam si maslinele taiate, apoi acoperim catronul cu folie alimentara si lasam la dospit pentru 2 ore.

Rasturnam aluatul pe masa bine infainata si ii dam forma rotunda. Intre timp, cratita in care vom coace painea o punem in cuptor sa se incalzeasca. Punem painea in cratita si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pentru cca 40-50 minute, pana se rumeneste.

Paine fara framantare cu masline

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Il est superbe ce pain, très bon travail, Bravo!

    Bisous

  2. super delicioasa painica cu masline ♥
    te pup

  3. Paine fara framantare? Hmmm….nu iese caramida?

  4. Mmm, ce bine arata, n-am facut niciodata paine cu faina de secara! Si eu de cand am descoperit metoda fara framantare mereu fac, mai ales ca masina de paine n-am si urasc sa bag mainile in aluat !
    Te astept si la provocare cu mare drag.De ce nu chiar cu painica asta ! Pupici !

  5. Trimite si la mine vreo jumate de piine… Si mie imi place piinea fara framintare…

  6. Anonymous says:

    cu dantura stau verry good,asa ca ….tare-mi place :)))))
    Kamy

  7. Cred ca-mi place, dar trebuie sa o incerc prima data 😀

  8. Si eu vreau o felie.Arata tare bine!

  9. uuu..ce curioasa m-ai facut! mai ales ca sunt innebunita dupa maslinute!

  10. E foarte gustoasa,am facut-o si eu astazi!
    Ai copt-o fara capac sau ai cuptor electric?

  11. Parca simt mirosul de paine….

  12. Arata extraordinar!!!!!!!!!!!!!!!pup o zi frumoasa sa ai!!!!!

  13. Mihaela, am copt-o fara capac. Nu am decat capace de sticla si mi-a fost teama sa nu faca poc. :))

  14. Minoki, ia incerca si vezi…iese caramida? :))

  15. Violeta, multumesc de invitatie. Voi participa cu drag! :*

  16. Multumesc tuturor de aprecieri. Va pup!

  17. Nikole Gierling says:

    Fara drojdie?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]