De o vreme am descoperit reteta de paine fara framantare. Imi place foarte mult rezultatul, asa ca am incercat-o in mai multe variante. Una dintre acestea fiind aceasta paine cu masline, inspirata fiind de Laura. Este absolut delicioasa, cu o coaja crocanta grozava.
Ingrediente
- 350 g faina alba
- 150 g faina secara
- 10 g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- ~400 ml apa calduta
- 100 g masline negre
Mod de preparare Paine de secara cu masline:
Intr-un castron amestecam cele 2 tipuri de faina, drojdia uscata, zaharul si sarea. Facem o gropita in mijloc si turnam apa putin cate putin, amestecand bine cu un tel, pana obtinem un aluat moale, dar consistent (care curge/cade de pe tel) . Incorporam si maslinele taiate, apoi acoperim catronul cu folie alimentara si lasam la dospit pentru 2 ore.
Rasturnam aluatul pe masa bine infainata si ii dam forma rotunda. Intre timp, cratita in care vom coace painea o punem in cuptor sa se incalzeasca. Punem painea in cratita si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pentru cca 40-50 minute, pana se rumeneste.
18 comentarii
Il est superbe ce pain, très bon travail, Bravo!
Bisous
super delicioasa painica cu masline ♥
te pup
Paine fara framantare? Hmmm….nu iese caramida?
Mmm, ce bine arata, n-am facut niciodata paine cu faina de secara! Si eu de cand am descoperit metoda fara framantare mereu fac, mai ales ca masina de paine n-am si urasc sa bag mainile in aluat !
Te astept si la provocare cu mare drag.De ce nu chiar cu painica asta ! Pupici !
Trimite si la mine vreo jumate de piine… Si mie imi place piinea fara framintare…
cu dantura stau verry good,asa ca ….tare-mi place :)))))
Kamy
Cred ca-mi place, dar trebuie sa o incerc prima data 😀
Si eu vreau o felie.Arata tare bine!
uuu..ce curioasa m-ai facut! mai ales ca sunt innebunita dupa maslinute!
E foarte gustoasa,am facut-o si eu astazi!
Ai copt-o fara capac sau ai cuptor electric?
Parca simt mirosul de paine….
Arata extraordinar!!!!!!!!!!!!!!!pup o zi frumoasa sa ai!!!!!
Mihaela, am copt-o fara capac. Nu am decat capace de sticla si mi-a fost teama sa nu faca poc. :))
Minoki, ia incerca si vezi…iese caramida? :))
Violeta, multumesc de invitatie. Voi participa cu drag! :*
Multumesc tuturor de aprecieri. Va pup!
Fara drojdie?
ba da, cu drojdie. Cele 10 g ce le-am scris in lista de ingrediente 😉