Paine de secara cu masline

de Miha
1754 vizualizări
Paine fara framantare cu masline

De o vreme am descoperit reteta de paine fara framantare. Imi place foarte mult rezultatul, asa ca am incercat-o in mai multe variante. Una dintre acestea fiind aceasta paine cu masline, inspirata fiind de Laura. Este absolut delicioasa, cu o coaja crocanta grozava.

Paine fara framantare

Ingrediente

  • 350 g faina alba
  • 150 g faina secara
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • ~400 ml apa calduta
  • 100 g masline negre

Mod de preparare Paine de secara cu masline:

Intr-un castron amestecam cele 2 tipuri de faina, drojdia uscata, zaharul si sarea. Facem o gropita in mijloc si turnam apa putin cate putin, amestecand bine cu un tel, pana obtinem un aluat moale, dar consistent (care curge/cade de pe tel) . Incorporam si maslinele taiate, apoi acoperim catronul cu folie alimentara si lasam la dospit pentru 2 ore.

Rasturnam aluatul pe masa bine infainata si ii dam forma rotunda. Intre timp, cratita in care vom coace painea o punem in cuptor sa se incalzeasca. Punem painea in cratita si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pentru cca 40-50 minute, pana se rumeneste.

Paine fara framantare cu masline

poate vă plac și rețetele

18 comentarii

Beth 6 februarie 2012 - 20:23

Il est superbe ce pain, très bon travail, Bravo!

Bisous

Răspuns
Emily 6 februarie 2012 - 20:39

super delicioasa painica cu masline ♥
te pup

Răspuns
minoki 6 februarie 2012 - 21:24

Paine fara framantare? Hmmm….nu iese caramida?

Răspuns
Caietul cu retete 7 februarie 2012 - 0:43

Mmm, ce bine arata, n-am facut niciodata paine cu faina de secara! Si eu de cand am descoperit metoda fara framantare mereu fac, mai ales ca masina de paine n-am si urasc sa bag mainile in aluat !
Te astept si la provocare cu mare drag.De ce nu chiar cu painica asta ! Pupici !

Răspuns
Daniela 7 februarie 2012 - 7:56

Trimite si la mine vreo jumate de piine… Si mie imi place piinea fara framintare…

Răspuns
Anonymous 7 februarie 2012 - 9:31

cu dantura stau verry good,asa ca ….tare-mi place :)))))
Kamy

Răspuns
miremirc 7 februarie 2012 - 12:20

Cred ca-mi place, dar trebuie sa o incerc prima data 😀

Răspuns
langmina 7 februarie 2012 - 12:27

Si eu vreau o felie.Arata tare bine!

Răspuns
ophelia1983 7 februarie 2012 - 14:36

uuu..ce curioasa m-ai facut! mai ales ca sunt innebunita dupa maslinute!

Răspuns
Mihaela D. 7 februarie 2012 - 18:49

E foarte gustoasa,am facut-o si eu astazi!
Ai copt-o fara capac sau ai cuptor electric?

Răspuns
Haplea 7 februarie 2012 - 19:44

Parca simt mirosul de paine….

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 8 februarie 2012 - 8:37

Arata extraordinar!!!!!!!!!!!!!!!pup o zi frumoasa sa ai!!!!!

Răspuns
Miha 9 februarie 2012 - 10:10

Mihaela, am copt-o fara capac. Nu am decat capace de sticla si mi-a fost teama sa nu faca poc. :))

Răspuns
Miha 9 februarie 2012 - 10:11

Minoki, ia incerca si vezi…iese caramida? :))

Răspuns
Miha 9 februarie 2012 - 10:12

Violeta, multumesc de invitatie. Voi participa cu drag! :*

Răspuns
Miha 9 februarie 2012 - 10:12

Multumesc tuturor de aprecieri. Va pup!

Răspuns
Nikole Gierling 22 ianuarie 2014 - 22:08

Fara drojdie?

Răspuns
Miha 22 ianuarie 2014 - 22:29

ba da, cu drojdie. Cele 10 g ce le-am scris in lista de ingrediente 😉

Răspuns

Lasă un răspuns