Aluat dospit / Retete culinare

Paine de stil vechi

loading...

Avem nevoie de:

* 300 ml apa
* 1 lingurita sare
* 450 g faina alba
* 50 g faina secara
* 1 lingurita drojdie uscata

Punem ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: apa si sare.

Apoi adaugam cele doua tipuri de faina şi drojdia uscata.

Selectam programul potrivit tipului de paine, greutatea painii ai culoarea dorita a cojii.

Această paine este usor inchisa la culoare datorita unei tuse de secara care ii da caracter aparte si o ajuta sa tina mai mult.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. miha, in primul rand felicitari pentru tot ce faci in bucatarie!! te admir 🙂 in al doilea rand am scris si pe bucatars un comment despre CODEX ALIMENTARIUS, dar vad ca nu il baga nimeni in seama. Poate nu am gasit momentul bun, fiind si concursul…dar nu l-am pus pentru a-mi creste punctele (sunt tare in urma si chiar nu am mult timp sa postez retete mai multe), ci pentru ca am primit si eu acest link si am crezut ca este un loc bun sa il dau mai departe. Am zis sa iti scriu pe blog si nu iar pe bucataras, sa nu se inteleaga altceva. Stiu ca si tu cumperi de la Plafar si m-am gandit ca ai semna impotriva adoptarii acestei legi. Te imbratisez! Adina

  2. buna piinica…dar stii ca tre’sa stau departe de ea,desi ce pofta mi-ai facut!

  3. Adinuta, am semnat petitia! 🙂

    O seara buna!

  4. Alison, de ce sa stai departe? Esti la regim?

  5. Miha, ma bucur! As fi vrut sa fie mai multi interesati, dar … asta este. Ce ma supara este ca aceste lucruri se fac pe un fond de dezinformare al populatiei. Un prieten mi-a spus ca a vazut la stiri ca s-a mentionat de CODEX ALIMENTARIUS, dar ca succint de tot. Nu mi se pare ok ca intr-o lume pe care o vrem „democrata” sa ni se impuna tot felul de restrictii fara sa fim informati sau sa ni se ceara parerea. Si totul pentru ca marile corporatii sa controleze mai bine piata si sa faca mai multi bani, in nici un caz nu pentru sanatatea populatiei. Imi pare rau ca las un comment atat de lung, dar m-a cam ingrijorat ideea implementarii acestei legi si sper sa poata fi oprit acest lucru. Dar, cum am mai spus, un dezavantaj major e ca multi nici nu stiu despre ce „se coace”. Chiar si eu am aflat de curand …

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]