Aluat dospit / Retete culinare

Paine „Floarea-soarelui”

loading...

by Laura Laurentiu

Avem nevoie de:

700 g faina
2 lingurite sare
1 lingura zahar
420 ml lapte
2 lingurite drojdie uscata
50 ml ulei de masline

Am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare plus dospire.

Am impartit aluatul rezultat in 3 parti inegale.Partea medie si cea mai mare le-am impartit in cate 5 parti egale intre ele.

Aceeasi procedura se aplica si bucatilor provenind din partea cea mai mare.

Bucatile suprapuse provenind din partea medie le-am intins cu sucitorul la o grosime de 1,5 cm,aproximativ si le-am presarat cu faina,apoi le-am suprapus.

Am asezat foaia medie in mijlocul tavii tapetate cu hartie de copt si am facut 4 taieturi perpediculare.

Bucatile suprapuse provenind din partea cea mai mare se intind si ele cu sucitorul si se taie la fel, dar pe masa.

Am transferat partea cea mai mare deasupra celei medii de pe tava, aliniind varful tringhiurilor pe laturile tringhiurilor din bucata medie.

Apoi am inceput sa rasfrang varfurile triunghiurilor inspre afara, strat cu strat, incepand cu cele de la partea cea mai mare, pe care le-am tras si le-am prins dedesupt.

Am modelat in forma rotunda partea cea mai mica de aluat si am asezat-o la mijloc.

Am mai lasat-o un pic la crescut,am uns-o cu galbenus si am presarat cu mac (mijlocul) si cu susan (petalele).

Am copt in cuptorul incins la 180 de grade pentru jumatate de ora.

Si sectiune…

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. ce floricica frumoasa!

  2. da deci trebuie sa mai iau o gura de cafea si sa reiau pozele step by step ca nu pricep nimic :))))))))) la ora asta,minunata floarea sorelui, bravo Miha,pupici.

  3. Deci si eu trebuie sa ma uit inca o data, care e inegala, care e egala si care cum se indoaie. Revin peste vreo ora ca e cam devreme si nu m-am trezit bine…

  4. Multumesc Oana! 🙂

  5. Claudia,desi am mai facut painea asta cu cateva luni in urma,acum am stricat floarea de 2 ori pana sa-mi iasa. :))) Nu e greu de facut,doar ca tre sa fie aluatul nelipicios si sa te misti repede,altfel creste (se umfla) si nu mai poti desparti straturile. :))
    Sper ca nu te-am descurajat si o vei incerca si tu. Laura va fi incantata cu siguranta. 🙂

  6. Mihaela,cum spuneam si Claudiei,nu e (foarte 😀 ) greu.

    Te bagi? :))

    Pup!

  7. uuuf,tare incilcita treaba…noroc de finalul apoteotic:minunata floricica ta,te pup!

  8. Multumesc Alison! Pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]