Aluat dospit

Paine floricica

loading...

Avem nevoie de:

1 ou
250 ml lapte
25 g drojdie
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
2 linguri ulei
500g faina

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, se adauga oul,uleiul, sarea, zaharul si restul de lapte. Faina se adauga cite putin si se framinta aluatul pina se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute.
Eu am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare+dospire.
Se pune aluatul pe planseta, se framinta putin, cu putina faina sa nu se lipeasca. Formam bile de aluat pe care le asezam intr-o tava rotunda unsa cu ulei,la distanta una de cealalta.Lasam sa creasca aluatul pana se unesc bilele intre ele,ungem cu ou si presaram mac sau susan.
Se coace in jur de 30 de minute.

loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Miha,super arata..trebuie sa fac si eu maine painica asta,:)…te pup!

  2. Multumesc Mirela! Te astept cu impresii. Pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]