Aluat dospit

Paine impletita elvetiana

loading...

O paine tare buna si pufoasa tocmai din Elvetia de la cuscra Danelutza. :))

* 500 g faina
* 2 lingurite drojdie uscata
* 250 ml lapte
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 ou
* 80 g unt

* Pentru uns:

* 1 galbenus + 2 lingurite lapte

In cuva masinii de paine punem faina, drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar, untul topit, oul batut si restul de lapte caldut. Dupa ce ingredientele s-au amestecat bine punem si sarea si lasam la dospit.

Rasturnam aluatul pe blatul de lucru ( eu am pus putina faina, dar merge si fara) si-l impartim in 2 parti, pe care le vom intinde sub forma de rulou, de cca 60 cm lungime.

Asezam rulourile unul peste altul, sub forma de cruce.

Cel de dedesupt il incrucisam peste cel de deasupra, apoi la fel cu celalalt.

Sper ca pozele sa fie mai explicite. ­čÖé Eu am exersat cu niste plastilina de la copii inainte. :)) Bine…asta nu m-a impedicat sa o desfac de vreo 2 ori pana sa-mi iasa cum trebuie. :))

Punem aluatul impletit in tava unsa cu ulei si lasam la crescut pentru jumatate de ora.

Ungem cu galbenusul desfacut cu lapte si dam la cuptorul incins la foc mediu pana se rumeneste.

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Uff, ce complicat pare. De ce nu faci si tu un filmulet demonstrativ, cum a facut Laura? Asa, ca pentru putori cum sint eu, ce nu vor sa-si puna imaginatia la treaba. :)))

  2. Miroase de la Bucuresti paine ta Miha. Cu impletitul m-ai cam pierdut…:-)) Te pup!!

  3. Arata super, totusi mi se pare complicata impletitura!
    Felicitari !

  4. Hi, I┬┤ve just find your blog and it┬┤s marvellous, congratulations.
    Scuse me, I only speak spanish and a litle english.
    Your photos are perfect, don┬┤t need translation.
    Kisses from Spain.
    Hilda

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.┬á Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]