Aluat dospit

Paine impletita in 6

loading...

by Laura Adamache

Avem nevoie de:

100 ml lapte
200 ml apa
2 lingurite drojdie
2 linguri ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
550 g faina

Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine.Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina,trebuie sa avem un aluat nelipicios,altfel va fi greu de lucrat.

Aluatul dospit il impartim in 6 parti aproximativ 🙂 egale,pe care le intindem sub forma de sul.

Prindem toate sulurile la un capat,presandu-le unele peste altele si le asezam sub forma de raze.

Urmeaza apoi doar 3 miscari care trebuiesc invatate.

Trebuie sa recunosc ca am exersat o vreme pana le-am prins.Am exersat pe orice imi era la indemana de impletit,parul papusii Amirei,niste plastilina de la Robert,niste aluat simplu facut din faina si apa…:)))

Deci,pasii sunt urmatorii:

1.Sulul din dreapta il aducem in partea stanga

2.Sulul din stanga il aducem in partea dreapta

3.Facem un spatiu intre cele 4 suluri si aducem sulul din stanga in centru dupa care aducem un alt sul din dreapta in stanga.Apoi aducem sulul din dreapta sus in centru dupa care aducem un alt sul din stanga in dreapta.

Promit sa revin cu poze la fiecare pas in parte.

Se repeta aceste 3 miscari pana terminam de impletit.

Capetele le inchidem ca si pe celelalte,le presam unule peste altele.

Cam asa arata painea impletita si pusa la crescut cam o ora in tava pe hartie de copt.

Se unge cu ou batut cu putin lapte si se presara cu oregano.

Se da la cuptorul incins la 200 grade,pana se rumeneste.

Crocanta la exterior si pufoasa la interior,o minunatie. 🙂

loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Wow, Miha! E tare faina painica ta. Ai manute magice 🙂

  2. Multumesc Sabina! 🙂 Incerc sa ma perfectionez! :))

  3. Arata atat de bine, parca ii si simt aroma 😀

  4. ce minute fermecate!in veci nu as reusi asa ceva!super piinica ta!

  5. mi-nu-na-ta! 😀

  6. Da Iulia…miroase atat de bineeee…:)

  7. Alison,nici eu nu credeam ca am sa reusesc vreodata. Trebuie doar putin exercitiu,pana prinzi miscarile.Dupa aceea ai sa vezi ce usor ti se va parea. 🙂

  8. Multumesc Diamond! Pup! 🙂

  9. ce pufoasa este……bravo, Miha,ce impletitura tare! notez reteta, caci sunt fan paine de casa, iar asa creatie merita toata lauda!

  10. Flori,stiam ca esti fan paine de casa si eram sigura ca o sa-ti placa! 🙂 Pup si mersi de aprecieri!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]