Aluat dospit

Paine impletita

loading...

Avem nevoie de:

25 g drojdie
30 ml ulei
150 ml apa
150 ml lapte
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
500-550 g faina

Se framanta din toate aceste ingrediente un aluat elastic,care nu se lipeste de vas. Daca mai trebuie mai adaugati faina,dar nu prea multa. Se lasa la crescut in jur de 30 de minute.Sau cu cat mai mult cu atat mai bine. ­čśë
Se pune aluatul pe masa de lucru si se mai framanta cu putina faina sa nu se lipeasca.
Se rupe 1/3 din aluat. Fiecare bucata de aluat se imparte in trei parti si se intind rulouri de lungimea tavii in care va fi coapta painea. Cele trei rulouri mai groase se impletesc. Se incepe din mijloc. Aluatul astfel impletit se pune in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si se aplatizeaza putin.
Se impletesc si celelate rulouri mai subtiri si se aseaza peste celelate trei. Se aplatizeaza putin.
Se lasa painea sa creasca 20 minute. Se unge cu ou si se presara susan sau mac.
Se coace la 180 grade timp de 35-40 minute.

Ieri am facut painica asta sub forma de colacel,e mai interesant pentru copilasi. ­čÖé

loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. In primul rand „Bine te-am gasit!”. Ai un blog minunat cu retete delicioase. Cu siguranta ma voi inspira de-aici.
    Painica e o frumusete! Imi plac aluaturile dospite. Ale tale sunt imbietoare toate.
    O saptamana placuta, iti doresc!

  2. Flori,bine ai venit! Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si te mai astept pe aici! ­čśë

    Si tu ai un blog tare delicios! ­čśë

  3. Buna miha!

    Imi place blogul tau!

    (Am recunoscut reteta asta – am scris-o eu pe Culinar acum cativa ani… – ce mica-i lumea!
    O s-o fac si eu sub forma de colacel – arata frumos!)

    Numai bine!
    Elena

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.┬á Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]