Aluat dospit / Retete culinare

Paine neagra

loading...

Avem nevoie de:

300 ml apa
550-600 g faina neagra
2 lingurite drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.
In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. ­čÖé

Am ales programul de baza al masinii de paine,cel de 3 ore.

A iesit i paine tare frumoasa si tare gustoasa. ­čśë

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. miha,e super piinica!si eu fac cu un sortiment de faina neagra,dar cu drojdie proaspata si mai pun si seminte de in…dar ma limitez la 1/2 de felie pe zi ,stii tu de ce…

  2. Alison,ce diferenta este intre drojdia uscata si cea proaspata?Cum folosesti drojdia proaspata la masina de paine?

  3. uite,eu folosesc ambele.dupa cum e reteta,de exemplu,pe pachetul de faina neagra e reteta cu 700 gr faina si 25 gr drojdie proaspata.eu drojdia o pastrez in congelator,o iau,o dizolv in ceva ml apa caduta cu zaharul si sarea si o pun in masina,prima.atit!
    iar dr. uscata,imi place cea de la plus,nemteasca,ruf,parca,iese faina piinea cu ea.dar predomina utilizarea celei proaspete,budafok.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.┬á Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]