Aluat dospit / Retete culinare

Paine rotunda impletita

loading...

by Laura Laurentiu

Avem nevoie de:

100 ml apa
200 ml lapte
150 g faina integrala
350 g faina alba
2 lingurite drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.

In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. 🙂 Am folosit programul de framantare+dospire.

Dupa acest interval in care aluatul a crescut frumos si si-a dublat volumul,il rasturnam pe masa unsa cu ulei.

Se imparte in 4 parti egale,pe care mai apoi le facem suluri de aproximativ 40 cm lungime.

Le asezam perpendiculare unele peste celelalte,ca la vestitul X si O. 🙂
Se strang rulourile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic.

Se continua cu randul urmator, de aceasta data in sensul acelor de ceasornic.

Apoi din nou invers, si tot asa pana cand terminam de impletit.

Se introduc capetele sub colac si se preseaza usor.

Am asezat painea intr-un vas termorezistent,pe fundul cariua am pus hartie de copt si am lasat-o la loc caldut pana si-a dublat volumul.

Dupa aprovimativ 20 de minute,am uns-o cu ou batut si am presarat cu seminte de susan.

Am dat la cuptor la foc mediu,in jur de 35 de minute.

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Buna Mihaela ,painea ta arata foarte bine , cred ca este si foarte gustoasa .

  2. Multumesc tare mult!

    Da,a fost tare buna si pufoasa!

  3. FRUMOS ARATA!
    si la Laura pe blog am admirat-o.
    bravo Miha!

  4. miha ,multa bafta!ti-a iesit suuuuper piinica!

  5. Multumesc mult de aprecieri dragele mele!

  6. Frumoasa painica!
    Imi place tare mult mirosul de paine proaspata… si mai ales cand arata asa de bine… nu poti sa refuzi o imbucatura…

  7. ce de a painici gustoase in blogul tau! imi place foarte mult cum ai impletit o!!!

  8. Multumesc!
    Mi-a luat ceva vreme pana sa pricep cum se face, dar pana la urma am reusit! :))

  9. Anonymous says:

    putea i sa ma intrebi p mine ..eu sunt brutar de meserie 😛

  10. Hi hi…la urmatoarea paine impletita asa voi face! :)))

  11. Hello, ai putea urca o poză cu „pâine rotundă împletită” pentru articolul „colaci” de pe wikipedia ? 10x 😉

  12. Emilia says:

    dar la cate grade pun painea daca am cuptor electric si cat timp ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]