Aluat dospit / Retete culinare

Painea fermierului

loading...

Avem nevoie de:

* 320 ml apa
* 120 g faina integrala
* 100 g faina de secara
* 250 g faina alba
* 2 linguri ulei de masline
* 2 lingurite drosjdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar

Punem ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: apa, sare
şi zahar.

Apoi adaugam faina şi drojdia uscata.

Selectam programul de framantare+dospire.

La sfarsitul programului, oprim masina, scoatem aluatul pe masa bine infainata.

Ii dam forma rotunda si crestam cu un cutit bine ascutit pe mjiloc.

Punem painea intr-un loc caldut, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pana isi dubleaza volumul.

Dam la cuptor pentru jumatate de ora.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Hallo Miha,

    sä zic Drept , la Pininea asta mi-asi dori sä fiu Fermiereul.Minunat ti-a iesit.
    Si mai ales Combinatia de Fäini este super. Compliment

    Salutäri Jacob

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]