Prajituri / Retete de prajituri

Pandispan cu biscuiti

Treaba e cam simpla si sta cam asa: ne trebuie ceva bun in fiecare zi pentru pachetelul de la scoala. Uneori mai apelez si la biscuitii din comert care, fie vorba intre noi, nu stiu ce au in ei dar tare le mai plac si sunt primiti cu entuziasm. ­čśÇ Iar daca-s Oreo, cu atat mai mult :)) Dar de cele mai multe ori incerc sa le fac eu acasa cate un chec sau cateva briose… ceva uscat, numai bun de pus in punguta.

Prajitura de astazi este un pandispan simplu in care am adaugat cateva linguri de pesmet de biscuiti. ­čśë Iese foarte bun si pufos si cu siguranta se preteaza la un tort.

pandispan simplu cu biscuiti

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru pesmetul de biscuiti:
  • 5-6 biscuiti obisnuiti
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 lingura unt topit
loading...

Mod de preparare Pandispan cu biscuiti:

Pesmetul de biscuiti:

Biscuitii ii macinam la robot pana obtinem un pesmet fin. Adaugam cacaoa si untul topit si omogenizam.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Punem zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Adaugam si apa fierbinte. Galbenusurile amestecate cu ulei si esenta de vanilie se toarna peste bezea si se omogenizeaza amestecand usor. Dam mixerul deoparte si cu o spatula incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand de jos in sus, sa nu se lase compozitia. La sfarsit punem pesmetul de biscuiti.

Compozitia o turnam in tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana suprafata prajiturii devine ferma. Se poate face proba cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se portioneaza.

pandispan simplu

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Am venit sa iau o bucata de prajiturica si am adus cafeluta la schimb! ­čśë

  2. Diana says:

    Taaare mai esti inventiva …

  3. Arata ca un burete, dar comestibil:)) arata bine:D

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]