Prajituri / Retete de prajituri

Pandispanul amorezat

loading...
Pandispan
Pandispan

Avem nevoie de:

* 6 oua
* 6 linguri zahar
* 6 linguri faina
* vanilie

Albusurile se separa de galbenusuri.

Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, pana devin ca o crema. Se adauga vanilia si faina si se omogenizeaza.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Se rastoarna peste compozitia de galbenusuri si se amesteca usor.

Aluatul rezultat il punem intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste deasupra. Se face proba scobitorii.

Blatul copt si racit se taie cu forma de inimioara si se pudreaza cu zahar din abundenta.

Pofta buna si…iubiti-va mult! :))

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. M-am indragostit, da, da… de prajiturica ta… da, da, da, da…
    Sa fii iubita, draga mea !

  2. Multumesc draga mea! Pup!

  3. Miha , iti doresc o zi plina de iubire si iau si eu o inimioara de asta apetisanta…
    Le-ai decupat cu formele ?:)

  4. ce frumos, ce bine arata, vaii 🙂

  5. O ce bine arata!defapt ca totdeauna!
    Sa fii iubita!

  6. ti-au iesit dare tare dragalase inimioarele iar denumirea m-a facut sa zambesc.iti doresc sa fii iubita!

  7. Anonymous says:

    DAR PRAF DE COPT NU SE ADAUGA??

  8. Daca albusurile sunt batute foarte foarte bine, apoi sunt incorporate usor in compozitie, fara ca aceasta sa se lase, nu este necesar. Dar… daca vrei sa fii sigur(a) de reusita si sa nu ai emotii poti pune si praf de copt. 1 lingurita este suficient.

  9. Anonymous says:

    foarte frumusele inimioarele,am de gand sa le fac si eu pt sotul meu de valentine’s day,spune-mi te rog mai exact la cate grade sa fie cuptorul?ms

  10. Buna. Pandispanul se coace la foc mediu, 180-190 grade.

    Multumesc!

  11. Wuauw!!!! merveilleux ces petits coeurs, j’adore bravo pour ton imagination, il sont moelleux!

    Bisous

  12. Arata minunat amorezatul tau! Sa ai o zi indragostita tare…puuup!

  13. Multumesc Ruxy! Asemenea si tie! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]