Prajituri / Retete de prajituri

Pandispanul amorezat

loading...
Pandispan
Pandispan

Avem nevoie de:

* 6 oua
* 6 linguri zahar
* 6 linguri faina
* vanilie

Albusurile se separa de galbenusuri.

Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, pana devin ca o crema. Se adauga vanilia si faina si se omogenizeaza.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Se rastoarna peste compozitia de galbenusuri si se amesteca usor.

Aluatul rezultat il punem intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste deasupra. Se face proba scobitorii.

Blatul copt si racit se taie cu forma de inimioara si se pudreaza cu zahar din abundenta.

Pofta buna si…iubiti-va mult! :))

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. M-am indragostit, da, da… de prajiturica ta… da, da, da, da…
    Sa fii iubita, draga mea !

  2. Multumesc draga mea! Pup!

  3. Miha , iti doresc o zi plina de iubire si iau si eu o inimioara de asta apetisanta…
    Le-ai decupat cu formele ?:)

  4. ce frumos, ce bine arata, vaii 🙂

  5. O ce bine arata!defapt ca totdeauna!
    Sa fii iubita!

  6. ti-au iesit dare tare dragalase inimioarele iar denumirea m-a facut sa zambesc.iti doresc sa fii iubita!

  7. Anonymous says:

    DAR PRAF DE COPT NU SE ADAUGA??

  8. Daca albusurile sunt batute foarte foarte bine, apoi sunt incorporate usor in compozitie, fara ca aceasta sa se lase, nu este necesar. Dar… daca vrei sa fii sigur(a) de reusita si sa nu ai emotii poti pune si praf de copt. 1 lingurita este suficient.

  9. Anonymous says:

    foarte frumusele inimioarele,am de gand sa le fac si eu pt sotul meu de valentine’s day,spune-mi te rog mai exact la cate grade sa fie cuptorul?ms

  10. Buna. Pandispanul se coace la foc mediu, 180-190 grade.

    Multumesc!

  11. Wuauw!!!! merveilleux ces petits coeurs, j’adore bravo pour ton imagination, il sont moelleux!

    Bisous

  12. Arata minunat amorezatul tau! Sa ai o zi indragostita tare…puuup!

  13. Multumesc Ruxy! Asemenea si tie! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]