Aluat dospit / Retete culinare

Panini

loading...

* 150 ml apa calduta
* 100 ml lapte
* 10 g drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 3 linguri ulei
* 500 g faina

Aluatul l-am facut la masina de paine, programul de framantare + dospire.

Se rastoarna aluatul pe masa usor infainata si se imparte in 12 bilute. Fiecare bila de aluat se modeleaza sub forma de painita, dupa care le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la dospit inca o jumatate de ora, cel putin.

Fiecare painita se cresteaza din loc in loc, apoi se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte.

Se dau la cuptor pana se rumenesc.

Sursa

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Buna Miha…
    Poate am sa-mi cumpar sambata o masina de facut paine. An vazut in LIDL un súper de aici ca au pus oferta cu 44 de euros. Daca ma lipesc de cineva( de ziua mea) poate mi-o cumpara… :-))
    as face si eu mai multe paini daca ñu ar trebui sa framant la ele…
    Te pup si sa stii ca arata foarte bine…

  2. Miha il am in masina aluatul. am sa-ti spun cum imi iese.
    Te pupic.

  3. Wawwwww super Miha…
    ti-am spus asnoapte ce dezamagita eram cu masina mea de paine dar astazi sunt prin nori de bucurie…
    Au iesit super super. Pufosi si foarte aspectuosi.
    chiar si fata mea ca nu papa niciodata paine acum mananca painica goala…
    Sunt foarte multumita si-ti multumesc de reteta…
    sa stii ca am pus in poze ca este de la tine reteta ok???
    acum iti trimit imediat pozele si ai sa vezi.
    Te pup dulce si acum sa vad cum il conving pe Raul sa-mi iau masina acasa ca el nu vrea aparate prin bucatarie…
    hai ca iti trimit pozele ca daca nu eu nu mai termin de povestit cu cat sunt de bucuroasa acum…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]