Dulciuri

Panna cotta cu ciocolata

Panna Cotta cu sos de ciocolata

Reteta Panna Cotta cu ciocolata

Panna Cotta cu sos de ciocolata

Ingrediente

  • * 225 ml frisca lichida naturala
  • * 100 ml lapte
  • * 1 lingura zahar
  • * 10 g gelatina
  • * vanilie
  • * Sos de ciocolata
  • * 50 g ciocolata amaruie
  • * 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Panna cotta cu ciocolata:

Frisca lichida si laptele se amesteca si se pun intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut.

Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Omogenizam si lasam la racit.

Ungem 3 cescute de cafea cu ulei si repartizam compozitia de panna cotta. Dam la rece pentru minim 2 ore.

Intre timp se prepara sosul de ciocolata. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, se omogenizeaza si se lasa la racit.

Se rastoarna pe platou si se toarna deasupra sosul de ciocolata.

Panna Cotta cu sos de ciocolata

panna cotta

Sursa

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. Ce bine arata!!!
    Te asteapta cateva premii pe blogul meu, daca ai 2 sec., te astept;)!
    O seara frumoasa!

  2. Dar maine pot sa vin pe la tine? Ca prea bine arata prajiturica ta !!!

  3. Vreau si eu, vreau si eu… adica aveam in plan sa fac si eu, dar cind voi fi mai slabuta…

  4. Ce minunăţie!

  5. Minunat 🙂

  6. arata superb…si gustul cred ca este de mii de ori mai bun…mi-ai facut o pofta…felicitari,meriti pt tot ceea ce faci.

  7. arata de milioane !felicitari,meriti un premiu

  8. ;)))As fii vrut eu s apot pune degetul in cascada de ciocolata dar din pacate nu se puteAa :)))

    Iar panna cotta arata super si eu o sa fac ceva se,anator 🙂 te pup si thx ca ia venit pe la mine 🙂

  9. Superbe panna cotta. J’aime beaucoup.
    A bientôt.

  10. une panna cotta irrésistible et bien présentée, bravo
    bonne soirée

  11. Miha, multumesc tare mult de premii. Voi trece sa le iau. 😉
    O seara buna.

  12. Multumesc tare mult tuturor pentru aprecieri si felicitari! Va pup!

  13. Miha am modificat putin reteta ta si a iesit ceva de vis.am postat of course cu link-ul catre original.pupici si merci de reteta

  14. Sarah, tre sa fi fost delicioasa si cu capsuni.

  15. Minunat Miha…imi era dor de tine…si m-am agatat si eu de blogul tau!

  16. Ruxy draga mea, bine ai venit pe la mine. Te mai astept cu drag. :*

  17. Multumesc din suflet…am sa revin cu bucurie!

  18. nu am facut niciodata de asta.
    mi-e asa de pofta! 🙁 😛

  19. Gabi, cand faci sa ma poftesti si pe mine. :)) 😛

  20. Pingback: Panna Cotta Layers

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]