Dulciuri

Panna Cotta cu lapte de cocos

M-am tot gandit ce desert bun sa fac pentru 1 Martie, sa intampinam primavara intr-un mod delicios 😉 Desi instinctiv gandul mi se ducea spre ciocolata :))) n-am cedat ispitei, ca doar desertul trebuia sa fie cu alb si rosu 😉 Si uite-asa am venit de hac si restului de lapte de cocos ramas de la prajitura cu lapte de cocos.

Panna Cotta cu lapte de cocos nu este un desert care sa intreaca o prajitura de casa cu crema si multa ciocolata, dar este bun si racoritor. Unde mai pui ca se face foarte repede si te-ar putea scoate din incurcatura in cazul unei vizite neasteptate… 😉

Panna cotta cu lapte de cocos

Ingrediente

  • 200 g lapte de cocos
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar (in functie de preferinta)
  • 10 g gelatina
  • gem de capsuni pentru servit
loading...

Mod de preparare Panna Cotta cu lapte de cocos:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece.

Laptele de cocos, smantana pentru frisca si laptele se pun intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si fierbem timp de 1 minut, pana zaharul se dizolva.

Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata, omogenizam si lasam la racit.

Panna cotta se toarna in pahare sau forme si se da la rece pana se intareste. Daca o vrei gata repede repede pune-o la congelator.

Rastoarna panna cotta pe farfurie si toarna deasupra gem de capsuni. Gemul il incalzesti putin, cat sa se lichefieze 😉

Pofta buna! 😉

Panna cotta cu lapte de cocos si gem de capsuni

panna cotta cu lapte de cocos si gem

 

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Un desert delicat si aromat !:)

  2. Impossible résister, une vrai délice!
    bisous

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]