Dulciuri

Panna Cotta cu lapte de cocos

Panna cotta cu lapte de cocos si gem de capsuni

M-am tot gandit ce desert bun sa fac pentru 1 Martie, sa intampinam primavara intr-un mod delicios 😉 Desi instinctiv gandul mi se ducea spre ciocolata :))) n-am cedat ispitei, ca doar desertul trebuia sa fie cu alb si rosu 😉 Si uite-asa am venit de hac si restului de lapte de cocos ramas de la prajitura cu lapte de cocos.

Panna Cotta cu lapte de cocos nu este un desert care sa intreaca o prajitura de casa cu crema si multa ciocolata, dar este bun si racoritor. Unde mai pui ca se face foarte repede si te-ar putea scoate din incurcatura in cazul unei vizite neasteptate… 😉

Panna cotta cu lapte de cocos

Ingrediente

  • 200 g lapte de cocos
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar (in functie de preferinta)
  • 10 g gelatina
  • gem de capsuni pentru servit

Mod de preparare Panna Cotta cu lapte de cocos:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece.

Laptele de cocos, smantana pentru frisca si laptele se pun intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si fierbem timp de 1 minut, pana zaharul se dizolva.

Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata, omogenizam si lasam la racit.

Panna cotta se toarna in pahare sau forme si se da la rece pana se intareste. Daca o vrei gata repede repede pune-o la congelator.

Rastoarna panna cotta pe farfurie si toarna deasupra gem de capsuni. Gemul il incalzesti putin, cat sa se lichefieze 😉

Pofta buna! 😉

Panna cotta cu lapte de cocos si gem de capsuni

panna cotta cu lapte de cocos si gem

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Un desert delicat si aromat !:)

  2. Impossible résister, une vrai délice!
    bisous

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]